Anita Witzier verbijstert Angela de Jong: ‘Ik heb diep medelijden’

Anita Witzier wekt diepe gevoelens van medelijden op bij Angela de Jong. De teloorgang van de presentatrice is onverdiend, vindt de opiniediva. “Wat heeft ze haar omroep misdaan?”

Angela de Jong en Anita Witzier © NPO, KRO-NCRV

Na een lange afwezigheid van een jaar is Anita Witzier weer terug op televisie. Haar nieuwe programma Festival van de Liefde begon een week geleden magertjes met 526 duizend kijkers en gisteren waren dat er ietsjes meer: 639 duizend. Dat valt toch een beetje tegen: ze staat op NPO 1 direct na het Achtuujournaal, gisteren goed voor 2,1 miljoen kijkers.

Liefdeloos

Het komt voor Angela de Jong niet als een verrassing dat het programma zo weinig kijkers trekt. Het format is volgens de AD-opiniediva een ‘grote ramp’. “Het format bestaat uit een stuk of wat onderdeeltjes van bekende liefdesprogramma’s uit heden en verleden die snel en liefdeloos aan elkaar zijn geplakt”, zegt ze in haar column.

Ze sluit zich daarmee aan bij de kritiek van kijkcijferprofeet Tina Nijkamp, die het programma vorige week ‘té geproduceerd‘ en ‘nep’ noemde. Het stoort Angela vooral dat Anita en haar co-host Edson da Graça continu zo ‘quasi-verheugd’ moeten doen over allerlei liefdesfeitjes.

Diep medelijden

Het is ongekend dat Anita zo wordt behandeld, vindt Angela. “Wat heeft grande dame Anita haar omroep KRO-NCRV in hemelsnaam misdaan, dat ze met dit programma en deze co-presentator zit opgescheept?”

De omroep had beter Memories kunnen afstoffen, zegt ze. “Maar nee, nu staat Anita op een grasveld in Lelystad quasi-verheugd te doen dat 61 procent van de vrouwen daar níet vreemdgaat. Ik kan alleen maar diep medelijden met haar hebben.”

Geen beterschap

De kans dat Festival van de Liefde alsnog een succes wordt is volgens Tina erg klein. “Het kijkcijfer zal volgende week helaas weer lager zijn door de concurrentie van Miljoenenjacht verwacht ik”, schrijft ze op haar kijkcijferjuicekanaal.

Anita heeft nog niet gereageerd op haar teleurstellende tv-comeback.

Nouveau

Overigens staat Anita als Lady Diana op de cover van de nieuwste Nouveau:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong heeft medelijden met Anita Witzier. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen