Yvonne Coldeweijer shockeert Vlaamse showmedia: ‘Wat ís dit?!’

Yvonne Coldeweijer zorgt voor een schokgolf in de Vlaamse media nu ze voor het eerst een roddel heeft verspreid over een bekende Vlaming. “Hou dat geroddel lekker in Nederland!”

Yvonne Coldeweijer © RTL

Het is volgens Yvonne Coldeweijer zo klaar als een klontje: de Nederlandse K3-zangeres Julia Boschman is volgens haar vreemdgegaan met Metejoor, een Vlaamse zanger die is geboren als Joris van Rossem. “Vlaamse showbizzmedia weten er al een tijdje van af, maar Studio 100 doet er alles aan om te voorkomen dat dit uitlekt.”

Yvonne op één

Nu Yvonne haar gerucht heeft verspreid, staan die Vlaamse showbizzmedia helemaal op hun achterste benen. Het Laatste Nieuws, de grootste krant van Vlaanderen, heeft er een heel artikel over geschreven. ‘Nederlandse roddelkoningin neemt nu ook BV in het vizier: ‘Julia van K3 is vreemdgegaan met Metejoor”, luidt de kop.

Het is al de hele dag het meest gelezen artikel van Het Laatste Nieuws. Handenwrijvend profiteren ze dus flink van Yvonne’s juice, maar voor de bühne halen ze keihard uit naar de juicekoningin. “Waarom slaat Yvonne met haar juice channel zomaar de meest elementaire regels van de journalistiek in de wind?”

‘Fake news!’

Het Laatste Nieuws doet de geruchten van Yvonne af als ‘fake news’. Alsof zij elke avond bij Julia en Metejoor in de slaapkamer staan. “Het is ongecheckt, onbevestigd en inmiddels dus ook ontkend nieuws.”

Hans Francken, de manager van Metejoor, noemt het in de krant ’totale onzin’. “Helaas kunnen we weinig beginnen tegen dit soort fake news. Als je bekend bent, krijg je vroeg of laat met dit soort roddels te maken. De storm gaat hopelijk zo snel mogelijk weer liggen.”

‘Wij geloven dit niet!’

Ook de Vlaamse showbizzsite Showbizzsite wordt aangehaald in het krantenartikel. De brave hendriken van die website briesen: “Wat is het makkelijk om mensen door het slijk te halen, wij zijn blij dat wij in Vlaanderen niet zo van roddels zijn, dat lijkt vooral een Nederlands fenomeen te zijn en laten we dat vooral zo houden.”

Kennelijk hebben ze daar nog geen enkel idee van Yvonne’s track record. “Neen, wij geloven dit verhaal gelanceerd door Yvonne Coldeweijer niet, het is véél te makkelijk om zoiets aan de hand van enkele berichtjes te lanceren. Want foto’s of filmpjes zijn er niet, dus hoe makkelijk is het om zo’n roddel uit het niets te verzinnen?”

Yvonne reageert

Yvonne reageert gelaten op het koude onthaal in Vlaanderen. Zij vindt die Vlaamse media maar hypocriet:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen