Winston Gerschtanowitz krijgt vlijmscherpe kritiek: ‘Zo infantiel!’

Winston Gerschtanowitz wordt behoorlijk onder vuur genomen vanwege zijn enorm slecht bekeken spelshow Het Beste Antwoord. “Het is echt gewoon een beetje infantiel. Het boeit me niet!”

Winston Gerschtanowitz © SBS 6

SBS 6 is lekker bezig. Na het van de buis halen van de slecht bekeken spelshows Think Inside The Box met Richard Groenendijk en Vier Is Te Veel met Sander Lantinga, begaat de zender nu weer een blunder met de nieuwe Winston Gerschtanowitz-spelshow Het Beste Antwoord. Ook dat format is flinterdun en ook daar kijkt niemand naar.

Winston afgeslacht

Het Beste Antwoord draait om het inschattingsvermogen van kandidaten, bijvoorbeeld: hoeveel roze auto’s zijn er in Nederland geregistreerd? De kandidaten kunnen dan zelf opschrijven wat ze denken en degene die er het verst van af zit, valt af. Klinkt infantiel? Is het ook.

Jordi Versteegden, mediajournalist van De Telegraaf, slacht het programma af in de cultuur- en mediapodcast van de krant. “Het is eigenlijk iets wat je normaal speelt als onderdeel van een heel programma, van: even inschatten hoeveel het antwoord zal zijn. Dat is een leuk onderdeeltje in Ik Hou Van Holland bijvoorbeeld, maar niet een heel uur lang.”

‘Het is infantiel’

Collega Daphne van Rossum is het daarmee eens. “De vragen zijn ook een beetje infantiel, van: hoeveel roze auto’s rijden er op de weg? Dat soort vragen. Dat moet je dan schatten. Sommige mensen zeggen een miljoen roze auto’s, anderen zeggen honderd roze auto’s. Het boeit me eigenlijk helemaal niet. Ja, toch?”

Jordi: “Precies, en ik denk dat heel veel kijkers dat dus hebben, want er kijkt geen hond naar. Er zijn ook mensen die vinden dat het aan Winston Gerschtanowitz ligt, maar ik vind dat je het hem niet helemaal kan aanrekenen. Hij is gewoon onderdeel van de Postcode Loterij. Je kunt het zien als een verkapte reclamespot en dit valt onder zijn contract.”

Goedkoop decor

Het is echt slechte televisie, vindt Jordi. “Het lijkt er ook op dat ze maar 25.000 euro in het decor hebben gestopt, want dat ziet er ook heel erg goedkoop uit. Dat rode vlak achter Winston… Daar had wel een leuk lampje op gezet kunnen worden. Het voelt voor mij al met al gewoon een beetje van: we proppen het lekker weg in de zondagavond van SBS 6.”

Daphne: “Maar dan begin je toch eigenlijk ook niet echt lekker? Ik bedoel: Vier Is Te Veel is van de buis, Think Inside The Box is van de buis. Hoe zit het dan met het beleid van SBS 6?”

Van de buis?

Gaat Winston nu ook van de buis? Jordi: “Ja, ik heb gebeld met SBS 6 om te vragen of dit programma dan ook verdwijnt. Dat zou logisch zijn, want het heeft minder kijkers dan Vier Is Te Veel, maar ze zeggen: ‘Nee, het is mooi weer buiten, dus het zou kunnen dat mensen daarom het programma nog niet gevonden hebben.’”

Daphne: “Ja, de mooiweer-kaart, lekker makkelijk.”

Jordi: “Ja, lekker makkelijk, dus ik vroeg ook nog even door van: ‘Joh, maar waarom zijn die andere programma’s dan wel van de buis gehaald?’ Zij zeggen dat ze daar niet echt een eenduidig beleid voor hebben, behalve dat ze voor de plek van Vier Is Te Veel al een ander programma op de plank hadden liggen. Nu is er niks om in te ruilen. De plank is leeg.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen