Matthijs van Nieuwkerk onder vuur PVV: ‘Achter de tralies als hij liegt!’

Matthijs van Nieuwkerk moet zich als het aan Martin Bosma van de PVV ligt onder ede laten verhoren. Het lijkt hem een goed middel om duidelijkheid te krijgen over salarisconstructies bij de NPO.

Matthijs van Nieuwkerk en Martin Bosma © BNNVARA, YouTube

Presentatoren die bij de NPO werken hebben een salarisplafond van zo’n twee ton per jaar. Het is een publiek geheim dat tv-sterren met allerlei constructies tóch meer kunnen verdienen. Een schande, vindt PVV-Kamerlid Martin Bosma het. Hij wil een parlementaire ondervraging om duidelijkheid te krijgen over salarisconstructies.

Salarisconstructies

Martin wil dat grote NPO-sterren als Matthijs van Nieuwkerk zich onder ede laten verhoren. “De Jeroen Pauwen, Paul de Leeuwen, Matthijs van Nieuwkerken en Floortje Dessings van deze wereld moeten wettelijk betaald worden onder de balkenendenorm, maar van dat karige geld kunnen ze de huur natuurlijk nooit betalen”, zegt hij cynisch in een debat.

Hij vervolgt: “Komt tijd, komt raad. Er werd iets op gevonden. Omroepverenigingen zoals de VARA sluiten deals met de productiebedrijven van die presentatoren. Een afspraak over een gegarandeerde miljoenenomzet. Kassa!”

Achter de tralies

Het is tijd dat deze tv-sterren zich hier een keertje over gaan verantwoorden, vindt Martin. “Er moet een goed onderzoek komen naar die gekke, duistere salarisconstructies in Hilversum. Dan kunnen we ze allemaal onder ede horen.”

Naast Matthijs weet hij nog wel een paar namen die op zouden moeten komen draven. “Jeroen Pauw, Paul de Leeuw, Shula Rijxman, Frans Klein. En als ze de waarheid niet spreken, dan komen ze gewoon achter de tralies.”

Fragment

Het betoog van Martin Bosma:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Goed idee om NPO-sterren als Matthijs van Nieuwkerk onder ede te verhoren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen