Tim den Besten hekelt Shownieuws-team: ‘Ze zijn zó glibberig!’

Tim den Besten vindt het absoluut niet erg dat hij aan het begin van zijn tv-carrière is ontslagen bij Shownieuws. Het was echt vreselijk om daar te werken, vertelt hij. “Ze zijn zó glibberig!”

Tim den Besten, Albert Verlinde en Evert Santegoeds © NPO, SBS

Voordat Tim den Besten een bekende Nederlander werd, werkte hij achter de schermen. Zo was hij ook een maand lang redacteur van Shownieuws. “Ik ben aangenomen bij Shownieuws, maar toen ben ik na een maand ontslagen. Ik ben ontslagen omdat ik arrogant en ongeïnteresseerd was”, vertelt hij in het gastcollege Uitgelicht.

‘Het was glibberig!’

Tim was eigenlijk wel blij met dat ontslag. “Ten eerste ben ik daar trots op, dat je dan bij Shownieuws werkt, SBS Shownieuws, en om díe reden wordt ontslagen. Ik dacht: nou, misschien is het dan maar beter ook. Het was eigenlijk een soort compliment.”

Het zijn allemaal vreselijke types die daar rondrennen, meent Tim. “Ik was er totaal niet op mijn plek. Ik kon niet met die mensen. Het was glibberig.”

Geen fijne plek

Shownieuws is geen fijne werkplek, aldus Tim. “Ik weet niet; als je wordt omgeven door fijne mensen of een leuke plek en je voelt je goed, dan ben je niet zo bezig met wie je bent, hoe je bent of hoe je je verhoudt tot de ander, maar dan ben je gewoon. En daar zat ik de hele tijd in een soort kramp, omdat ik me niet op mijn gemak voelde.”

Waarom is Tim eigenlijk ontslagen? “Ik ging bijvoorbeeld ook de presentatieteksten van Patty Brard aanpassen, omdat ik vond dat ze niet lekker liepen en omdat de zinnen niet klopten, vond ik, omdat ze het ook wel wat mooier kon zeggen. Maar dat was helemaal niet mijn taak.”

‘Aangepast door Tim’

Tim besloot op eigen houtje om de boel om te gooien. “In het redactiesysteem zagen ze dus: ‘Aangepast door Tim, aangepast door Tim.’ Maar is dat Tim z’n werk? Nee! Dat kun je natuurlijk wel uitleggen als een soort arrogant dat jij als 20-jarige snotneus dingen gaat doen die jou helemaal niet zijn gevraagd.”

“Ik dacht: ik vind het programma gewoon niet zo goed, we moeten het wat beter maken. Arrogant… Ja, oké, nu zie ik het ook.”

Fragment

Tegenwoordig is Tim af en toe een onderwerp in Shownieuws:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lijkt het u leuk om bij Shownieuws te werken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen