SBS 6 ontsloeg Tim den Besten vanwege zijn arrogantie

Voordat Tim den Besten hysterisch begon te schreeuwen op televisie, werkte hij áchter de schermen. Zo ook bij Shownieuws, waar hij werd ontslagen vanwege zijn arrogantie. Dat werd maandagavond onthuld in de showrubriek op SBS 6.

Tim den Besten © VPRO

De luidruchtige tv-presentator, die nu programma’s maakt voor de VPRO zoals 100 Dagen Voor De Klas, hield zich schuil op tv-redacties voordat hij een BN’er werd. Zo schreef hij teksten voor Benidorm Bastards en de talkshow van Robert Jensen, maar was hij dus ook actief op de redactie van Shownieuws.

Ontslagen bij Shownieuws

Het Shownieuws-avontuur van Tim den Besten was echter niet van lange duur, omdat zijn collega’s hem niet konden luchten of zien. Een beetje het probleem wat nu doorgeschoven is naar de tv-kijker dus. Het leidde uiteindelijk tot zijn ontslag bij SBS 6, vertelde Renate Gerschtanowitz maandagavond in het showprogramma.

Renate heeft Tim geïnterviewd voor haar nieuwe webserie Als Banken Konden Praten op Linda.nl. Ze wilde Tim per se op haar bank hebben. “Ik wilde heel graag Tim den Besten op de bank. Ik kende hem eigenlijk niet zo goed. Alleen maar via Instagram. Ik moet altijd heel erg om hem lachen.”

Arrogant en ongeïnteresseerd

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven vroeg daarop aan Renate: “Weet je dat hij op de redactie van Shownieuws heeft gewerkt?”

Renate: “Ja, dat weet ik. Daar hebben we het over gehad. Weet je waarom hij hier is weggestuurd? Omdat hij arrogant en ongeïnteresseerd was. Ha ha ha! Dat vertelde hij me ook. Hij heeft dat later ook gewoon nog op z’n cv gezet, dat dat de reden was waarom hij ontslagen was. Hij zei: ‘Ik was er ook wel weer een beetje trots op eigenlijk.’”

In 2015 was Tim den Besten poepend te zien op televisie.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen