Sigrid Kaag krijgt felle kritiek van Martien Meiland en Rachel Hazes

Sigrid Kaag krijgt felle kritiek te verwerken van Martien Meiland en Rachel Hazes. Zij vinden dat de D66-politica te veel met meel in de mond praat en zijn meer fan van Caroline van der Plas.

Rachel Hazes, Sigrid Kaag en Martien Meiland © NPO, SBS

Caroline van der Plas van de boerenpartij doet het enorm goed in de peilingen. Daarentegen staat de populariteit van Sigrid Kaag en haar partij D66 enorm onder druk. Niet zo gek, vinden Martien Meiland en Rachel Hazes. Zij zijn absoluut geen fan van de manier waarop Kaag politiek bedrijft.

Rachel fan van Caroline

Zo’n vrouw als Caroline doet het toch veel beter, zegt Rachel in de podcast Wat Goéééd. “Het is heel belangrijk dat zij enigszins de politiek ook een beetje leuk maakt en ook voor iedereen verstaanbaar maakt.”

Rachel vindt dat Caroline tenminste een beetje te begrijpen is. Van andere politici snapt ze nooit iets. “Meestal met politiek – en misschien klinkt het een beetje dom – zijn het allemaal van die zware gesprekken. Dan denk ik: ik ben bij de derde regel alweer vergeten wat je bij de tweede regel bedoelde.”

Sneer aan Sigrid Kaag

Erica Meiland daarop: “Ja, allemaal van die wollige taal waarvan je denkt: waar gaat dit heen?”

Martien: “Ik heb dat bijvoorbeeld met die Sigrid Kaag. Dan denk ik: wat praat die vrouw moeilijk en raar?”

Erica: “Ja, klopt. Dat spreekt heel veel mensen niet aan.”

Jip en Janneke

Rachel deelt de mening van Martien over Sigrid Kaag. “Ja, nou ja, dat! Weet je, praat tegen mij gewoon in Jip en Janneke-taal en dan begrijp ik het ook.”

Martien: “Dat vind ik ook. Ik ben het helemaal met je eens.”

Erica: “Ja, gewoon meteen tot de kern komen. Waarom zou je er zoveel omheen babbelen? Dat is alleen maar zonde van je tijd, toch?”

Boodschappen

Omgekeerd is Caroline ook fan van Rachel. De politica heeft laten weten dat ze de veroordelen over de professioneel weduwe verwerpelijk vindt. Rachel had tijdens haar ziekbed zelfs aangeboden om boodschappen te doen, onthulde ze.

Rachel daarover: “Dat meende ik wel oprecht. Ook al had ze ja gezegd, of gezegd ‘doe maar om de dag’, dan had ik het echt gedaan, want het is een hele leuke innemende vrouw. Ik had een hele goede klik met haar.”

Erica: “Ja, wij ook. Wij vinden het ook een heel leuk mens en ze doet het goed in de politiek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u moet kiezen, wie ziet u dan liever als eerste vrouwelijke premier?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen