Caroline van der Plas boos op Angela de Jong: ‘Waarom doet ze zo?’

Caroline van der Plas ergert zich een versuffing aan de manier waarop Rachel Hazes consequent gebasht wordt door opiniediva Angela de Jong. “Ik hou daar helemaal niet van.”

Rachel Hazes, Caroline van der Plas en Angela de Jong © William Rutten, RTL

De populaire politica Caroline van der Plas onderhoudt een vriendschappelijke relatie met een van de meest impopulaire BN’ers van het land: Rachel Hazes. De twee hebben elkaar leren kennen tijdens de opnames van het tv-programma BN’ers in het Ziekenhuis op SBS 6 en hadden daar een goede klik met elkaar.

Lieve vrouw

Rachel is in het echt dus een hartstikke leuk mens, vertelt Caroline in gesprek met de Weekend. “Mijn contact met Rachel is heel goed. Dat is ook weer zo’n voorbeeld. In de media wordt zij afgeschilderd als een bepaald type. Maar ik vind haar een enorme schat. Een ontzettend lieve vrouw.”

Er zijn weinig mensen die zo over Rachel denken. Waarom staat Caroline er zo in? “Toen ik corona had stuurde ze mij meteen een appje: ‘Lieve schat, wat vervelend voor je, ik wens je veel beterschap. Als ik iets voor je kan doen, boodschappen of zo, dan moet je het maar zeggen.’ Ik dacht: nou, Rachel, jij woont in Mijdrecht! Ik in Deventer.”

Bruine Rachel

Het lijkt erop dat Rachel dit gewoon uit beleefdheid heeft gezegd. Ze komt naar verluidt immers alleen haar huis uit als ze ergens geld kan verdienen met de nalatenschap van André. Maar laat dat Caroline niet horen. “Ik vind het heel onterecht hoe zij in de media wordt afgeschilderd.”

Ze vervolgt: “Ook daar gaat het weer om uiterlijk, omdat ze zo bruin is. Of over haar Rotterdamse accent. Ik vind het heel naar dat mensen om zoiets worden afgemaakt. Mijn ervaring met haar is heel anders.”

Binnenskamers

Maar het is toch zo dat Rachel met de hele wereld ruziemaakt? Zelfs met haar eigen dochter. “Ik weet niet wat Dré, Roxeanne, Monique en haar vader allemaal hebben gedaan, dus daar heb ik geen oordeel over. Ik oordeel op basis van mijn ervaring met haar.”

Ze vervolgt: “Ik denk wel: houd je gezinszaken binnenskamers. Maar zij kiezen voor de publiciteit, dat is aan hen. Wie ben ik om daar een oordeel over te hebben?”

Boos op Angela

Angela de Jong is erg kritisch over Rachel. Zij vindt de professioneel weduwe een verschrikking. Caroline vindt echter dat ze niet zo moet oordelen. “Waarom doen mensen dat? Angela de Jong schrijft ook zo’n column over haar en dan denk ik: ken je Rachel überhaupt? Zij gaat af op wat ze leest in de media en wat ze van haar ziet.”

“Ik hou daar helemaal niet van. Ik beoordeel iemand op de inhoud en niet op het uiterlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wier mening over Rachel Hazes steunt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen