Peter Gillis afgeschreven door RTL Boulevard: ‘Van de buis!’

Peter Gillis kan worden afgeschreven door SBS 6 als straks blijkt dat hij inderdáád zijn vriendin Nicol heeft mishandeld, denken de deskundigen van RTL Boulevard. “Dan gaat hij van de buis.”

Peter Gillis © Friso Keuris, inzet: RTL

Zelf ontkennen Peter Gillis en zijn vriendin Nicol Kremers het in alle toonaarden, maar volgens de showmedia is het toch echt waar: hij zou haar op 29 mei hebben mishandeld, zijn opgepakt en één nacht in de cel hebben gezeten. Er vindt op 12 augustus een zitting plaats bij de rechter, maar de twee ontkennen dus dat ze hier iets mee te maken hebben.

‘Het is wél gebeurd’

Ongeloofwaardig, zegt RTL Boulevard. Nicol heeft kinderen met een andere man en showkenner Rob Goossens heeft met diens broer gesproken. “Hij zei: ‘Hij heeft wel degelijk vastgezeten een nacht en Nicol is wel degelijk degene die mishandeld zou zijn.’ (…) Het is gebeurd en het ging eigenlijk de afgelopen tijd al niet supergoed tussen die twee.'”

Er zijn al vaker dingen voorgevallen tussen de twee, zegt die broer tegen Rob. En daar voegt Yvonne Coldeweijer aan toe dat dit niet de eerste relatie zou zijn waarin Peter zich zou misdragen. Zij heeft begrepen dat Peter zijn vorige vriendin zelfs een keer twee dagen heeft opgesloten. “Hij heeft haar geslagen en gebeten.”

‘Zou stom toeval zijn’

Shownieuws wijst ook op het Openbaar Ministerie. Daar wil men weliswaar geen naam noemen van de persoon die is aangehouden, maar het signalement komt volledig overeen met dat van Peter. Bovendien heeft het OM doorverwezen naar de advocaat die ook de advocaat van Peter Gillis is. “Dat zou dan echt stom toeval zijn”, aldus de showrubriek.

Het wekt dan ook verbazing dat Peter en Nicol zo hard ontkennen, zelfs tegen hun eigen werkgever Talpa. Boulevard-verslaggever Aran Bade heeft met de twee gesproken en hen ook gewaarschuwd. “Ik zei: ‘Als het straks wel echt blijkt te zijn, hoe kunnen we jullie dan nog geloven?’ Ik zat pas bij hen in de auto en wat voor toneelstuk heb ik dan gezien?”

Luxeleventje

Nicol is sowieso niet blij in die relatie, denkt Rob. “Peter lijkt ook helemaal niets met haar kinderen te hebben. Als zij de zorg heeft voor de kinderen, dan zit zij in een chalet op zijn vakantiepark Prinsenmeer. Dat is natuurlijk al een beetje gek, zeker als je bedenkt dat blijkbaar (…) de kinderen onder toezicht van Jeugdzorg staan.”

Hij vervolgt: “Ik denk helemaal niet dat ze bij hem wil blijven. Sterker nog: ik denk dat ze van hem af wil, alleen dan zou ze ook afscheid moeten nemen van het luxeleventje. Peter is zo slim geweest om ervoor te zorgen dat alle luxe die zij in haar leven heeft, onder andere waar haar moeder in zit in Spanje, op zijn naam staat.”

Door de shredder

Als straks blijkt dat Peter wél de man is waar het over gaat, dan kan hij zijn biezen pakken bij SBS 6, verwacht Rob. “Heel dom. Dit programma kan zometeen als het voor de rechter is geweest alsnog door de shredder en dan kun je het haardvuur met de kerst misschien aansteken met de banden van het programma.”

“Je kunt het met goed fatsoen niet meer uitzenden na een vermeende mishandeling, als zelfs The Voice meteen van de buis gaat”, vervolgt Rob. En daar is collega Aran het mee eens: “Als hij veroordeeld wordt, dan kun je dat niet meer kijken.”

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven tot slot: “Ik neem aan dat er bij Talpa wel koortsachtig overleg is geweest, want het is nogal wat. Als het wel blijkt te kloppen, dan komt er natuurlijk automatisch de vraag: kun je wel door met die serie?”

Speculaties

Er wordt volop gespeculeerd over de zaak:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen