Na felle kritiek: VPRO legt uit waarom Humberto Tan moeite waard is

De VPRO betuigt zijn steun aan Humberto Tan. Na de felle kritiek op zijn uitnodiging voor Zomergasten, komt de omroep nu met vijf redenen waarom hij de moeite van het kijken waard is.

Janine Abbring en Humberto Tan © VPRO

Het moet enorm schrikken geweest zijn voor Janine Abbring en de andere makers van VPRO’s Zomergasten. Vanuit hun eigen kringen ontvingen ze enórm veel kritiek op het uitnodigen van Humberto Tan, die morgenavond in de première zit. Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen vinden hem bijvoorbeeld veel te licht voor zo’n ‘intellectueel’ programma.

Volkskrant-gelul

VPRO-gezicht Tim den Besten denkt dat Humberto er vooral zit omdat de redactie nog een donker iemand op de gastenlijst wilde hebben. Het neigt naar racisme, vindt Johan Fretz. “Ze hebben vast niet door dat dit typisch van dat white progressive Volkskrant-gelul is.”

Er is al met al veel te doen over Humberto’s komst, maar volgens de VPRO is hij toch écht de moeite waard om in te schakelen op Zomergasten. De omroep heeft een artikel gemaakt met de titel ‘5 redenen om naar Humberto Tan te kijken’.

Vijf redenen

De eerste reden is dat Humberto ‘misschien wel the hardest working man in showbusiness is’, de tweede reden is zijn passie voor dansen en de derde reden is zijn moeder, die de stichting Surinaamse Vrouwen Bijlmermeer oprichtte.

Tot slot wordt zijn deelname aan Het Perfecte Plaatje genoemd en zijn passie voor TikTok-filmpjes. “Hij heeft bijna zeventigduizend volgers op TikTok. Je vindt er beelden uit de studio, natuurlijk een aantal dansmoves en zelfs een echt fitnessfilmpje.”

Hartstikke leuk allemaal dus. Het hele verhaal van de VPRO kunt u hier lezen.

Fragment

Een fragment uit de aflevering van morgenavond:

VPRO-site

De vijf redenen om naar Humberto te kijken:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u geduld voor Zomergasten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen