SBS 6 verwerkt silhouet Peter R. de Vries in zenderlogo: ‘Eerbetoon’

SBS 6 heeft het silhouet van Peter R. de Vries verwerkt in het zenderlogo. Het speciale logo zal zowel vandaag, op de dag dat hij werd neergeschoten, als op zijn sterfdag in beeld te zien zijn.

Peter R. de Vries © SBS 6

Peter R. de Vries heeft voordat hij aan de slag ging voor RTL Boulevard jarenlang een misdaadprogramma gemaakt op SBS 6. Zenderbaas Marco Louwerens wilde daarom op een bijzondere manier stilstaan bij het feit dat het vandaag precies een jaar geleden is dat Peter werd neergeschoten op straat.

Vingerafdruk

Marco heeft het silhouet van Peter laten verwerken in het zenderlogo. “We maken eigenlijk een heel klein subtiel gebaar. We hebben in het SBS 6-logo dat je altijd bovenin beeld ziet het silhouet van Peter in een vingerafdrukvorm gezet. Dat ga je vanavond zien en ook op de avond van zijn overlijden”, zegt hij tegen Shownieuws.

Hij vervolgt: “Vroeger was altijd zijn vingerafdruk de logo van zijn programma, dus dat hebben we een beetje nagemaakt. Een klein eerbetoon aan Peter.”

Emotioneel

Dan wordt Marco emotioneel voor de camera. “Het is nog maar zo kort geleden en het is zo’n bijzondere man. Laten we het daar maar bij houden.”

Albert Verlinde legt uit dat Marco intensief met Peter heeft samengewerkt. “Ik wist het eigenlijk niet zo, maar hij heeft eigenlijk twintig jaar geleden bij Peter R. gesolliciteerd en ook een tijdje voor hem gewerkt.”

RTL Boulevard

RTL Boulevard staat vanavond volledig in het teken van Peter R. de Vries. “We gaan terugblikken op het afgelopen jaar, met onder anderen Peters kinderen Royce en Kelly. We willen opnieuw de beste show neerzetten. Laten zien wat Peter het afgelopen jaar heeft bereikt en teweeg heeft gebracht, en ook in de toekomst nog gaat bereiken.”

“Want zijn legacy wordt voortgezet. En als wij daar als RTL Boulevard ook maar een klein beetje aan bij kunnen dragen, op wat voor manier dan ook, dan doen wij dat. Voor Peter. Onze Peter.”

Instagram

Royce de Vries, de zoon van Peter, heeft vanochtend dit bericht geplaatst:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Peter R. de Vries een eigen straatnaam in Amsterdam verdient?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen