Janine Abbring weet niet of ze Eva Jinek achterna wil

Janine Abbring weet niet of ze op dit moment in haar carrière net als Eva Jinek een dagelijkse talkshow op televisie wil. “Het scheelt dat Zomergasten zes keer is”, zegt de presentatrice.

Eva Jinek en Janine Abbring © RTL

Het is vanavond weer zo ver: dan begint Janine Abbring aan een nieuw seizoen van Zomergasten. Haar eerste gast is Humberto Tan en daar is wat controverse over ontstaan, omdat sommige tv-collega’s hem niet intellectueel genoeg vinden voor een urenlang interview. Na zes weken verdwijnt Janine dan alweer van de buis.

Janine nieuwe Eva?

Ziet Janine het niet zitten om elke dag op televisie te verschijnen? “Ik weet niet of ik het, zoals de Eva Jineks in deze wereld, dagelijks zou willen. En kunnen”, zegt de presentatrice in het AD.

Dat heeft ermee te maken dat Janine altijd erg veel zenuwen heeft. “Dat zullen acteurs die het toneel op moeten, ook herkennen – die kunnen gaan kotsen in de coulissen, en denken: waarom doe ik dit eigenlijk? Ik heb nog nooit gekotst in de coulissen, trouwens.”

Zes keer op tv

Janine vindt het dan ook niet erg dat ze voor Zomergasten maar zes dagen per jaar opnames heeft. “Het scheelt dat Zomergasten zes keer is. Ik ben ook blij dat ik er niets naast hoef te doen: mijn hoofd kan altijd maar één groot ding aan. Het is fijn om in zo’n tunnel te zitten.”

Die zenuwen wennen echter nooit, besluit ze. “Ik vraag mezelf vaak af, voorafgaand aan een uitzending: wáárom doe ik dit?! Achteraf weet ik het altijd: omdat de voldoening groot is. Daarvoor moet ik elke keer mijn grens verleggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Janine Abbring überhaupt geschikt voor een dagelijkse talkshow?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen