Femke Halsema’s man onder vuur: ‘Duurste tv-flop van de zomer!’

Robert Oey, de geliefde van Femke Halsema, ligt onder vuur. Hij bezorgt de NPO volgens kijkcijferprofessor Tina Nijkamp veruit de duurste televisieflop van het hele zomerseizoen.

Robert Oey © NPO

De NPO zendt momenteel elke woensdagavond de documentaireserie ‘In het brein van de bedrieger’ uit, waarin de verhalen van internationale meesteroplichters worden verteld door een team van experts. De regie is in handen van Robert Oey, de geliefde van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Grootste flop

‘In het brein van de bedrieger’ telt in totaal zes afleveringen en daarvan zijn er nu drie uitgezonden. Er kijkt geen hond naar. Zo wist de aflevering van vorige week woensdag slechts 85 duizend kijkers te bekoren en dat is extreem weinig. Zoveel kijkers scoort Flodder in de 34ste herhaling op een willekeurige achternamiddag.

Kijkcijferprofessor Tina Nijkamp wijst erop dat dit de publieke omroep KRO-NCRV enorm veel geld kost, maar dus weinig oplevert. Ze roept de documentaireserie uit tot de grootste flop van het huidige zomerseizoen. Groter nog dan de dramatisch slecht bekeken quiz van Winston Gerschtanowitz dus.

Twee ton per week

Tina vindt het opmerkelijk. “Het minst bekeken nieuwe programma deze zomer, maar wel het duurste, is verrassend genoeg niet eens de quiz van Winston, maar de docuserie van de man van Femke Halsema: Robert Oey. Slechts 85 duizend kijkers afgelopen woensdag op NPO 2 en ook de twee weken daarvoor rond de 100 duizend kijkers.”

De NPO spoelt tonnen per week door, aldus Femke. “Ik ga ervan uit dat er voor de serie per aflevering tussen de 150 en 200 duizend euro is betaald. Het is duur, want het is in het buitenland gedraaid etcetera. Per aflevering kost deze serie dus zo’n twee euro per kijker. ‘Weggestopt’ geprogrammeerd ook, zonde.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De docuserie van Femke Halsema's man: zonde van het geld of past goed bij de publieke taak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen