Ed Sheeran krijgt Evert Santegoeds op de knieën: ‘Dreigende brief’

Privé-baas Evert Santegoeds heeft een boze brief ontvangen van de advocaat van Ed Sheeran. Om een rechtszaak te voorkomen is hij op de knieën gegaan voor de Britse wereldster.

Evert Santegoeds en Ed Sheeran © RTL

Ed Sheeran bracht een paar weken geleden, op de ochtend na zijn concerten in Amsterdam, een bezoekje aan de dierentuin Artis. Hij was daar niet alleen, want ook zijn kinderen waren mee. Paparazzo Ferry de Kok spotte het gezelschap en leverde de beelden aan Privé-baas Evert Santegoeds. Hij gooide die beelden direct online.

Boze brief van Ed

Evert was er maar al te trots op. ‘Ed Sheeran: nu eens zelf aapjes kijken… in Artis!’, luidde de kop van zijn artikel op de Telegraaf-site. Maar dat artikel is inmiddels offline gehaald. Wat is er aan de hand? Evert en zijn collega-roddelbobo’s hebben een boze brief ontvangen van Eds advocaat.

De Britse superster is namelijk niet gediend van media die foto’s van zijn kinderen publiceren. “Ed Sheeran staat op zijn achterste poten en wil niet dat die foto’s gepubliceerd worden”, legt Evert uit in Shownieuws.

‘Hij is er serieus over’

Evert kan er weinig tegen beginnen. “Hij beroept zich op hetzelfde gerechtelijke vonnis waar Willem-Alexander en Máxima die mediacode op gebaseerd hebben, dus die staat gewoon sterk. Die foto’s worden nog wel mondjesmaat verkocht, maar dan alleen met de kinderen onherkenbaar in beeld.”

Hij vervolgt: “Ed is heel serieus. Hij wil niet dat zijn kinderen in beeld komen en daar hebben we ons dan bij neer te leggen.”

Dreigende brief

De brief was heel dreigend, vult Weekend-baas Bart Ettekoven aan. “We krijgen natuurlijk wel vaker brieven op de redactie van advocaten, maar als het om Nederlandse sterren gaat dan is het altijd wel op redelijk vriendelijke toon, van: ‘Zouden jullie er rekening mee willen houden dat…?’ Maar dit was best dreigend.”

Hij vervolgt: “Ook dat je denkt van: zo’n Ed Sheeran zal het niet voor duizend euro afmaken bij zo’n rechtbank en ook niet voor twee- of drieduizend euro. Dan heb je het waarschijnlijk meteen over tonnen, dus die wil je niet boos maken. Ik was dus heel blij dat ik die foto’s in elk geval links had laten liggen.”

‘Niet meer doen!’

BN’ers die hun kinderen niet in de media willen, kunnen dat gewoon laten weten aan de bladen. Volgens Bart is dat al gedaan door bijvoorbeeld Bas Smit en Nicolette van Dam, maar ook door Ali B. Evert gaat daar ook in mee: “Tenzij ze zelf hun kinderen voortdurend op Instagram zetten.”

Hebben de Engelse media die Artis-foto’s van Ed trouwens ook geplaatst? “Ja, maar dan alleen met hun achterhoofd. Daar wisten ze al wat meer hoe Ed Sheeran daarover denkt dan wij hier. Ik heb ze wel geplaatst, zowel in de krant als in het blad, maar het is nu gewoon van: ‘Niet meer doen.’ Nou, dan doen we het niet meer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het logisch dat Ed Sheeran zijn kinderen niet in de privé wil?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen