Eva Jinek na fusie naar SBS 6? ‘HLF8 past beter bij gezinsleven’

Eva Jinek kan wellicht naar SBS 6 verhuizen om de presentatie van HLF8 op zich te nemen als de grote fusie in tv-land doorgaat. Dat oppert kijkcijferprofessor Tina Nijkamp in een story op Instagram.

Tina Nijkamp en Eva Jinek © NPO, RTL

Het is de afgelopen jaren voor iedereen wel duidelijk geworden dat Eva Jinek carrièrematig behoorlijk is verslapt. Waar ze aanvankelijk overliep van de ambitie, is ze tegenwoordig vooral druk met het inplannen van vakanties. De Weekend vraagt zich ondertussen serieus af hoelang Eva nog een talkshow blijft maken.

Eva naar HLF8?

Eva kampt naar eigen zeggen met een enorm schuldgevoel als ze van huis weggaat om haar talkshow te presenteren. Ze vindt het lastig om dan gescheiden te zijn van haar zoontje Pax. “Eva Jinek is in een constante strijd met zichzelf verwikkeld”, schrijft de Weekend, die er serieus rekening mee houdt dat ze stopt met het maken van een daily.

Er is wellicht een andere oplossing mogelijk, zegt kijkcijferprofessor Tina Nijkamp. “Ik denk dat Eva Jinek haar talkshow zeker blijft doen, maar wat wellicht een goed idee zou kunnen zijn, is dat ze na de fusie tussen RTL en Talpa afwisselend met Renze Klamer het HLF8-slot gaat invullen (wel met eigen naam) op SBS 6.”

En Johnny dan?

HLF8 is veel beter te combineren met een gezinsleven, zegt de oud-zenderbaas van SBS 6. “Renze en Eva hebben beiden jonge kids, vooravondshow lijkt mij beter te combineren in verband met het vroege opstaan van de kinderen. Belangrijkste voorwaarde voor succes is natuurlijk wel een goed format en tot op de minuut nauwkeurige line-up maken.”

Hoe zit het dan met Johnny de Mol, die dolgraag terug wil naar HLF8? Hij kan volgens Tina eventueel ‘vliegende kiep’ worden. “En dan kunnen Humberto en Beau afwisselend de late night gaan doen op RTL 4.”

Marieke Elsinga

Het voorstel om Eva naar een comfortabeler tijdstip te verhuizen lijkt op de geruchten die er gaan over Marieke Elsinga. Zij is momenteel zwanger, maar moet nog altijd voor dag en dauw opstaan om de ochtendshow van Qmusic te presenteren.

Volgens radiokenner Patrick Kicken verhuist Marieke daarom naar de middag van Radio 538. Als de overname van Talpa door RTL doorgaat, dan hoort Radio 538 ook bij RTL en kan Marieke radio en tv onder één dak maken én op een beter tijdstip. “Een ochtendshow combineren met avond-tv is killing.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek zou instemmen met een verhuizing naar SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen