Beste Zangers voortaan gewoon in Nederland? ‘Te veel stikstofuitstoot’

Angela de Jong begrijpt best dat boze boeren gisteren het Mediapark hebben geblokkeerd. De NPO stoot óók veel stikstof uit en soms zelfs onnodig, zoals met Beste Zangers, vindt de AD-diva.

Beste Zangers © AvroTros

De boeren in ons land zijn boos over het stikstofbeleid van de regering en ze protesteren er dan ook op los. Eén van de locaties waar gisteren actie werd gevoerd, was het Mediapark in Hilversum. Logisch, vindt opiniediva Angela de Jong. “Er wordt me daar wat afgevlogen en dus stikstof uitgestoten bij de NPO”, schrijft ze in het AD.

Stikstofuitstoot NPO

De NPO zou best wat solidairder kunnen zijn met de boeren, vindt Angela. Ze wijst op de vele reisprogramma’s zoals Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Tussen de Amerika’s en 3 Op Reis. “Hoe zouden sommige programmamakers reageren als ze te horen kregen dat 70 procent van de reisprogramma’s moet worden geschrapt?”

Ze vervolgt: “Om van shows die om totaal onduidelijke reden óók per se in het buitenland moeten worden opgenomen, zoals Beste Zangers, nog maar te zwijgen.”

Beste Zangers op Vlieland?

Beste Zangers is ook dit jaar weer opgenomen in Spanje. De tv-makers kiezen voor die zonnige bestemming, omdat het sfeerverhogend zou zijn en de artiesten niet tussentijds naar huis kunnen. Ze brengen de tijd verplicht met elkaar door, zonder dat hun eigen team en hun managers daarbij aanwezig zijn.

Angela vindt het echter totaal niet noodzakelijk dat iedereen voor dit programma naar Spanje wordt gevlogen. Het kan ook best in Nederland, vindt ze. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een locatie op Texel of Vlieland. Dan zou er volgens haar een stuk minder stikstof worden uitgestoten.

Lezers eens met Angela

De lezers van Angela zijn het met haar eens. “Wat is er mis met programma’s opnemen in ons mooie land? Ik kijk al lang niet meer naar al die programma’s met BN’ers. Ook De Avondetappe kan gewoon uit Nederland. Waarom al die bewegingen met stikstof?”, zegt iemand.

En een ander: “Heb mij al jaren afgevraagd waarom zoveel programma’s in het buitenland moeten worden opgenomen. De medewerkers aan die programma’s hebben gratis vakantie en zijn maar een paar uurtjes in de weer. Hou er mee op, het is belastinggeld!”

‘Reisbureau NPO’

Ook Harry is klaar met al die reizende BN’ers. “Tja. Reisbureau NPO. Lekker op kosten van de belastingbetaler de hele wereld over vliegen. En meestal gaat het helemaal nergens over, hadden ze net zo goed voor een blauw decor kunnen filmen en daarna er wat piramides achter plakken. ‘Beste Zangers in Egypte’, ik noem maar wat.”

Hij vervolgt: “Ze kunnen tegenwoordig levensechte dinosaurussen door het beeld laten lopen, dus dan moet het ook mogelijk zijn om een paar piramides op de achtergrond te knippen en plakken, denk ik dan.”

Er is wel vaker controverse over de buitensporige stikstofuitstoot van BN’ers. Nikkie Plessen schijnt in haar eentje bijvoorbeeld evenveel stikstof uit te stoten als een middelgrote stad. Ze wil zich daar niet over verantwoorden.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beste Zangers in de Spaanse zon: goed voor de sfeer of volstrekt onnodig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen