Nikkie Plessen wil niet reageren op vragen over decadente levensstijl

Nikkie Plessen wilde gisteren tijdens de uitzending van RTL Boulevard niet reageren op vragen over haar decadente levensstijl. “Oh, wat ben jij toch ook een eikel, hè?”, riep ze uit.

Kees van der Spek en Nikkie Plessen © RTL

Nikkie Plessen etaleert haar luxe levensstijl maar al te graag op Instagram: we zien haar continu naar de meest mondaine plekken vliegen. Haar privéjet wordt zó vaak ingezet dat er zelfs een Twitter-pagina is die al haar vluchten bijhoudt. Maar in vragen over die decadente manier van leven heeft ze niet zo’n zin.

CO2-monster Nikkie

Als ware CO2-spuwer mag Nikkie natuurlijk best wel eens verantwoording afleggen. Om de opwarming van de aarde te beperken tot twee graden, zouden we volgens Milieu Centraal zo’n 1.073 kilo CO2 per persoon per jaar mogen uitstoten. Nikkie zit met één retourtje Ibiza in haar Cessna Citation CJ3 al op een uitstoot van zo’n 6.300 kilo.

Aangezien Nikkie van hot naar her vliegt in haar privévliegtuigje, om over haar privéjacht nog maar te zwijgen, behoort ze tot de meest vervuilende inwoners van Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de CO2-uitstoot van de rijkste 1 procent van de wereld meer dan het dubbele is van de uitstoot van de armste helft van de wereldbevolking.

Kort gezegd: als Nikkie zich een beetje koest houdt, hoeft de gewone man een stuk minder in te leveren.

‘Wat ben jij een eikel!’

Nikkie heeft echter helemaal geen zin in vragen over haar vervuilende levensstijl. Toen het gisteren in RTL Boulevard ging over de lange wachtrijen op vliegvelden, legde Frank Dane haar voor: “Dan is het wel lekker, Nikkie, als je je eigen vliegtuig hebt.”

Daar was Nikkie niet van gediend: “Oh, wat ben jij toch ook een eikel, hè?”

Frank: “Dan heb jij er geen last van, of wel, van de personeelstekorten?”

Nikkie: “Ik neem nog even een slokje water. Frank…”

De collega’s van Nikkie kunnen allemaal ontzettend lachen om haar luxe levensstijl. Voor die Boulevard-sterren zit preken over onze ecologische voetprint, een hobby van BN’ers, er dus in elk geval niet meer bij. Dat is dan wel weer een meevaller.

Privé verbaasd

Weekblad Privé schreef enkele weken geleden een artikel over Nikkie’s decadente levensstijl. Daarin wordt vooral ingezoomd op haar superjacht van zo’n vijf miljoen euro, waar ook RTL-baas Sven Sauvé en goede vriend Fred van Leer maar al te graag op dobberen.

Een vreemde aankoop, vindt de Privé het. “Dat Nikkie en haar man zich hebben laten verleiden tot de aankoop van een jacht schetst verbazing, omdat ze in 2018 nog vertelde niet zo geld gedreven te zijn om zich met dat soort decadentie bezig te houden.”

Nikkie toen: “Een jacht?! Ben je gek! Als je ziet wat dat afschrijft… Nee, dat is echt een mannending. Daar zijn wij vrouwen te slim voor.”

Fragment

Nikkie in RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers eerst bij zichzelf moeten beginnen als het gaat om klimaatverandering?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen