Paul de Leeuw flink afgekraakt in Shownieuws: ‘Wat een ijdeltuit!’

Paul de Leeuw is flink afgekraakt door de deskundigen van Shownieuws. Zij vinden het flauw dat de presentator met veel bombarie verkondigt niet meer aan te willen schuiven in Vandaag Inside.

Paul de Leeuw en Guido den Aantrekker © SBS 6

De reden dat Paul de Leeuw heeft besloten om niet meer aan te schuiven in Vandaag Inside zijn de meningen die aan tafel worden geuit. “Ik wil er niet meer mee te maken hebben. Ik wil me er niet van distantiëren, maar ik vind het zo moeilijk omdat ik het er soms dan niet mee eens ben”, aldus de presentator.

Geleuter

Wat een onzin, vindt Story-baas Guido den Aantrekker. Hij zegt in Shownieuws: “Ik vind het echt geleuter. Ik vind Paul de Leeuw… Zijn ijdelheid heeft het gewoon gewonnen van zijn karakter toen hij daar is gaan zitten, want Paul had van tevoren natuurlijk allang kunnen bedenken dat dit niet zijn humor was, hè.”

VI en Paul zijn geen match, denkt Guido. “Die voetbalkantinehumor… Ik denk dat hij überhaupt in zijn leven nog nooit een voetbalkantine gezien heeft. Hij is natuurlijk toch een exponent van de grachtengordel.”

Egootje

Paul liegt bovendien over de echte reden van zijn vertrek, denkt Guido. “Paul is een egootje, hè, vergis je niet: ik denk dat hij gemerkt heeft dat dit programma gewoon niet om hem draaide.”

Hij vervolgt: “De mannen zijn er de baas, hun humor geldt en dan kun je wel proberen om steeds leuker te zijn en te dollen, maar het gaat niet om Paul de Leeuw, maar om Johan Derksen en z’n kornuiten. Ik denk dat dat hem een beetje tegengevallen is.”

Niet chic

Mensen als Paul kunnen daar niet tegen, aldus Guido. “Als Paul de Leeuw een grap maakt, moet het leuk zijn. Als een ander een grap maakt – dat zie je bij veel komieken en mensen met komisch talent – dan vinden ze het toch vaak egotechnisch niet zo leuk.”

Collega Bram Moszkowicz: “Wat hij doet is ook niet zo heel chic nu, hè? Op de eerste dag dat het programma er niet meer is en ze zich niet meer kunnen verdedigen… Anders had je vanavond leuke televisie gezien, dat begrijp je wel. Eigenlijk doet hij toch een beetje alsof hij zich er een beetje van distantieert.”

‘Dit verbaast mij’

Ronald Molendijk vindt het ook flauw van Paul. “Waarom zou je dat op deze manier zo publiekelijk maken? Het programma is toch gewoon zoals jaren hoe het is?”

En Weekend-baas Bart Ettekoven: “Hij heeft zelf ook wel eens in Ranking the Stars en in zijn eigen shows dingen gezegd en geroepen, dus dat uitgerekend hij nu zegt: ‘Het wordt me te heet onder de voeten’, verbaast mij oprecht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong denkt dat Paul de Leeuw moet oppassen met zijn politiek correcte houding. Misstaat dat hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen