Barbara Barend ontploft in talkshow HLF8: ‘Ze is boos weggelopen’

Barbara Barend is woensdagavond woest weggelopen uit de studio van HLF8 na een pittige ruzie met medegast John de Bever. Dat heeft de zanger verklapt aan zijn goede vriend Johan Derksen.

Barbara Barend en John de Bever © HLF8

Er is woensdagavond een pittige ruzie ontstaan tussen Barbara Barend en John de Bever tijdens de live-uitzending van HLF8. Het is vrijwel iedereen ontgaan – er keken slechts 236 duizend mensen – maar het was behoorlijk spannend. Op een gegeven moment verweet de sportjournaliste de volkszanger zelfs domme opmerkingen te maken.

Poppenkast

HLF8 had twee gasten aan tafel zitten die een podcast maken over de LHBTIQA+-gemeenschap. Wat een flauwekul, merkte John op een gegeven moment op vanuit het publiek. “Ik ben blij dat ik deze poppenkast niet meegemaakt heb, want ik vind het een poppenkast al die letters. Maar ja, iedereen moet z’n leven leiden zoals je wil.”

Wat is er dan een poppenkast aan? “Nou, want je creëert iets wat er… Er zal heus wel een keer discriminatie of racistische dingen zijn, maar ik zie zoveel letters nou… Die is dit, die is dit.”

Barbara woest

Barbara reageert als door een wesp gestoken. “Ja, maar John, dat wordt helemaal niet gezegd. Ja, maar John, mag ik heel even? Niemand zegt dat het hier gaat om discriminatie. Het gaat om herkenning.”

Rutger Castricum: “Geen ruziemaken, geen ruziemaken.”

Barbara: “Nee, maar niemand gebruikt het woord discriminatie, dus ik vind het een beetje een domme opmerking.”

John: “Je wordt in een hokje geduwd. Jullie duwen jezelf in een hokje en dat is helemaal niet nodig. Roze supporters is helemaal niet nodig, die poppenkast. Ik vind dat poppenkast. Dat moeten ze zelf weten als ze dat graag willen”

‘Je vliegt hem aan!’

De presentator van de podcast in kwestie: “Ik vind het wel interessant dat jij dus zelf homo bent, maar het wel een poppenkast vindt.”

John: “Jullie discrimineren jezelf door roze supporters te maken. Ik ben een I, ik ben een H, ik ben een A…”

Barbara ontploft: “Jullie?!?!”

Rutger vindt dat Barbara wel heel heftig reageert. “Als je een afwijkende mening hebt en je praat er anders over… Zo, je vliegt hem zo wat aan! Hij mag daar toch zo over denken?”

Woest uit studio

Na afloop is Barbara woest de studio uitgelopen, onthult Johan Derksen in Vandaag Inside. “Ik heb echt moeten lachen. Je kent Barbara Barend. Als het over homo’s, minderheidsgroeperingen of Joodse problemen gaat, dan wordt ze wat obsessief. Dat mag. Die zat op haar praatstoel van: ‘Dit en dat!’, en allerlei afkortingen van minderheidsgroeperingen.”

Hij vervolgt: “Maar die John de Bever zit erachter op een barkruk en die is zelf homo en die denkt: waar gaat dit over, wat is dit voor gelul?! Dus die zegt dat. Nou, Barbara was helemaal geshockeerd. Die was ook boos vertrokken, hè, hoorde ik van John.”

Hoewel HLF8 en Vandaag Inside beide producties van Talpa zijn, mocht VI de confrontatie tussen Barbara en John niet uitzenden. De tv-ruzie is wel te zien via KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen