Erica Meiland helemaal klaar met ‘dat gezeik over stikstof’

Erica Meiland is helemaal klaar met de discussie over stikstof. Volgens de realityster ís het helemaal geen probleem, maar máken we er een probleem van. “Het slaat nergens op!”

Erica Meiland © RTL

Naast haar tv-carrière is Erica Meiland tegenwoordig ook actief als politica. Ze is enige tijd geleden immers gemeenteraadslid geworden in Noordwijk. Daar zit ze nu in de commissie Ruimte, vertelt ze aan De Telegraaf. Ze biedt er weerstand tegen allerlei klimaat- en milieumaatregelen. “We zijn tegen verplicht-van-het-gas-af”, zegt ze.

Stikstofgezeik

Erica vindt dat het allemaal veel te ver gaat in dit land. “Je moet mensen niet opdringen om voor een hoop geld allerlei gekkigheid uit te halen. En we zijn voor bouwen, zonder dat gezeik over stikstof”, zegt ze.

Vindt Erica het klimaat dan niet belangrijk? “Ik ben ook wel bezig met het klimaat. Roep tegen Martien ’geen plastic in de vuilnisbak’, maar van die stikstofuitstoot maken we alleen in Nederland een probleem, dus dat slaat nergens op.”

Bak zuur

Tegenwoordig is alles slecht voor het klimaat en het milieu, moppert Erica. Ze wijst erop dat jezelf laten cremeren ook al vervuilend is. Zo’n crematie kost volgens GroeneUitvaart.nl ’tussen de 5 en de 25 kubieke meter gas’. “Wie echt aan het milieu wil denken, kan beter jong doodgaan”, adviseert de website.

Hoe ziet Erica dit? “Ja, maar wat moet je dan? In zo’n bak met zuur of zo? Ik wil zeker niet in een kist, want dat vind ik zonde. Zo’n prachtige houten kist en dan de grond in.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Erica Meiland geschikt zou zijn voor de landelijke politiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen