Youp van ’t Hek klaar met Angela de Jong: ‘Wat is er met die vrouw?’

Youp van ’t Hek is helemaal klaar met Angela de Jong, die vorige week te gast was in de allerlaatste uitzending van Vandaag Inside. Na die historische uitzending wandelde ze direct door naar Op1.

Youp van 't Hek en Angela de Jong © NPO

Het is een van de grootste tv-ergernissen van Youp van ’t Hek: de vele talkshowoptredens van Angela de Jong. De opiniediva van het AD speelde vorige week een prominente rol tijdens de allerlaatste uitzendavond van Vandaag Inside. Niet alleen was ze te gast in de slotuitzending, maar direct erna wandelde ze ook nog eens door naar Op1.

Youp haat Angela

Het begon begin 2019 nog met een lichte ergernis van Youp (‘geen idee waarom ze zo vaak op tv is, ze schijnt ‘deskundige’ te zijn’), maar zijn kritiek op haar werd steeds feller. Medio 2019: “Wat schrijft ze dan? Dat ze gek wordt van steeds d’r eigen kop op de buis?”

Weer een half jaar later omschreef Youp haar als een ‘schnabbelkont’ en niet lang daarna waarschuwde hij de NPO voor overkill. “Voor de goede orde: ik gun Angela haar werk. Maar ik mag me toch wel afvragen wat er aan de hand is als dezelfde mevrouw binnen 12 uur twee keer op dezelfde zender precies hetzelfde komt vertellen?”

Vinexgeweten

Youp is nog altijd geen liefhebber van Angela. Hij heeft zich op de allerlaatste uitzendavond van VI ook behoorlijk aan haar geërgerd, zegt hij nu. “Wat is er toch met die vrouw? Weet dit wandelende vinexgeweten dat ze niet het orakel is dat ze denkt te zijn?”, sneert de cabaretier in zijn nieuwste column in NRC.

De ergernis van Youp over de nadrukkelijke aanwezigheid van Angela op de laatste VI-avond wordt overigens door wel meer mensen gedeeld. “Het optreden van Angela de Jong bij Vandaag Inside was sterk, maar waarom Op1 denkt haar ook nog naar de uitzending te moeten halen? Dit is grotesk”, zei journalist Ton F. van Dijk bijvoorbeeld.

Sneer van Heleen

Ook Heleen van Royen haalde uit naar Angela. Zij treurt erom dat het medialandschap met het einde van VI ‘een stuk saaier’ is geworden. “Intussen danst Angela de Jong op alle mogelijke zenders op het graf van VI, kraaiend: ‘Ik was erbij! Ik was erbij! zat bij de laatste uitzending!’ Wat een treurigheid.”

GeenStijl-ster Bart Nijman: “Angela de Jong is het levende mausoleum van het medium televisie.”

En Wouke van Scherrenburg schrok zich een hoedje toen de Vlaamse media schreef over de nieuwe campagne ‘Vraag naar Angela’. “Dacht werkelijk een seconde dat Angela de Jong ook al door de Belgen was ingezet.”

Overigens is Angela deze week op vakantie. Ze schrijft geen columns en is niet te zien op televisie.

Column

De column van Youp over de VI-zaak:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen