Bachelor Thomas oog in oog met grootste criticus: ‘Jij bent saai!’

Thomas van der Vlugt, die dit seizoen de hoofdpersoon was in de realityshow De Bachelor, zat vrijdagavond in de talkshow HLF8 oog in oog met zijn grootste criticus: presentatrice Leonie ter Braak.

Thomas van der Vlugt en Leonie ter Braak © SBS 6

Leonie ter Braak vindt het heerlijk om naar De Bachelor te kijken, maar alleen als de hoofdpersoon lekker vulgair is. Ze vindt de Vlaamse tv-vrijgezel Fabrizio Tzinaridis bijvoorbeeld ontzettend entertainend, terwijl ze bij zijn Nederlandse evenknie Thomas van der Vlugt continu in slaap valt. Daar deed ze vorige week zelfs haar beklag over bij Eva Jinek.

Boterham met kaas

De 41-jarige Leonie zat speciaal in de talkshow van Eva om over De Bachelor te praten en omschreef Thomas daar als ‘een boterham met kaas’. “Hij is voor mij heel erg een boterham met kaas en een glas met melk. Hij is gewoon heel Nederlands.”

Ze vervolgde: “Thomas huilt bij elk afscheid en je wil natuurlijk niet dit programma kijken om een Bachelor te zien huilen toch? Het is een heel lieve jongen. Hij wil alleen maar praten met de meisjes. Je kijkt De Bachelor omdat het een guilty pleasure is, dus je wil een beetje een bad guy toch?”

‘Ik ga eerlijk zijn’

Leonie kon toen nog niet vermoeden dat Johnny de Mol op zou stappen als presentator van HLF8 en zij een week later, afgelopen vrijdag dus, Thomas moest interviewen in dat programma. Plotseling kwam ze oog in oog te staan met de ‘Bachelor’ die zij kort daarvoor nog zo hard had aangevallen.

Ze bekende het eerlijk: “Ik zal even eerlijk zijn tegen je. Ik was te gast bij Jinek vorige week en toen heb ik het over jou gehad. Ik zit helemaal in De Bachelor, maar in twee Bachelors. Ik zit naar de Vlaamse editie te kijken en de Nederlandse. Het contrast tussen jou en de Vlaamse Bachelor is op z’n zachtst gezegd gigantisch.”

Beetje saai

Leonie zegt het recht in Thomas’ gezicht: “Jij bent een heel brave Bachelor, bijna tegen het saaie af als je het vergelijkt, want die Vlaamse jongen doet gewoon eigenlijk alles. Dat ik jou saai noem, zie je dat als een belediging of een compliment?”

Thomas: “Nee. Ik wilde gewoon zo respectvol met die dames omgaan. Zij zijn het allemaal niet gewend die camera’s en die toestanden. Ze weten ook niet wat hen overkomt, want ze liggen opeens onder een vergrootglas. Ik wil ze dan zo goed mogelijk opvangen. Ik wil ze gewoon in hun waarde laten en je wil ze niet kwetsen op tv, dus ik ging er gewoon gevoelig mee om.”

‘Nu voel ik me slecht’

Jammer dan als mensen hem saai vinden, aldus Thomas. “Sommige mensen vinden het een beetje saai, maar ik denk dat ik het gewoon zo netjes mogelijk heb gedaan.”

Leonie: “Met deze uitleg is het dus gewoon een heel groot compliment, Thomas. Nu voel ik me helemaal slecht.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen