Anouk Smulders keurt uitspraken Beau van Erven Dorens af: ‘Past niet’

Anouk Smulders keurt de uitspraken af die Beau van Erven Dorens heeft gedaan over Yvon Jaspers. Het is volgens de Shownieuws-deskundige verwerpelijk dat hij haar een pooier genoemd heeft.

Anouk Smulders en Beau van Erven Dorens © SBS, RTL

Beau van Erven Dorens had vorige week de lachers op zijn hand toen hij Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers in zijn eigen talkshow omschreef als een pooier. Tafelgast Marc-Marie Huijbregts, die innig bevriend is met Yvon, schrok zich een hoedje en riep de presentator tot de orde. “Zij is een matchmaker! Dat is geen pooier.”

Anouk hekelt Beau

Het is volgens Anouk Smulders, die vorig jaar in opspraak raakte vanwege victim shaming in de zaak-Marco Borsato, verwerpelijk dat Beau zich op deze manier uitlaat. Het kan volgens haar ook anders. “Zeker. Dat zie je dan ook gelijk in de studio, (…) dat er vanuit de studio gelijk een reactie komt.”

Het is goed dat Beau onmiddellijk werd terechtgewezen, vindt Anouk. “Marc-Marie vindt er gelijk wat van, je ziet allemaal mensen zuchten en nee schudden. Victoria Koblenko zei niets, maar haar gezicht sprak natuurlijk boekdelen. Pooier vind ik gewoon niet passend.”

‘Hij is desperaat’

Haar collega Ronald Molendijk denkt dat Beau wanhopig op zoek is naar kijkers. “Het kaarsincident bij Vandaag Inside was gewoon absurd en dit is gewoon Beau die desperately op zoek is naar kijkers. Een jaartje geleden scoorde Beau…”

Anouk: “Ja, maar Yvonne een pooier noemen…”

Ronald: “Ja, maar dat is wat Beau doet. Die zorgt gewoon dat hij headlines scoort de volgende dag, want RTL is op dat tijdslot gewoon op zoek naar kijkers. Anderhalf of twee jaar geleden keken er gewoon bijna een miljoen mensen naar Jinek of Beau en tegenwoordig zit het gewoon op 600 duizend kijkers.”

‘Dit zegt Beau!’

De kijkcijfers van Beau zijn erg gedaald. Ronald: “Daarom waren die programma’s ook zo hard aan het hakken toen er iets gebeurde bij VI. Die dachten: eindelijk hebben we misschien onze kijkers weer terug. Dat is wat je hier ziet gebeuren.”

Anouk: “Ik vind het mooi dat er dan aan tafel wordt gereageerd en dat ze niet denken: oh hij zegt het, maar ik zeg niks, terwijl ze het er duidelijk niet mee eens zijn.”

Ronald: “Het een is absurdisme, het andere is gewoon: ik moet kijkers terug hebben. Dat zouden de kwaliteitskranten in Nederland eens moeten zien, in plaats van dat ze alleen maar zo’n kop overnemen, van: ‘Dit zegt Beau!’ Dat zegt hij om een reden.”

Rumoer veroorzaken

Story-baas Guido den Aantrekker: “Ik ken Beau best een beetje goed en dit is wel typisch een uitspraak voor hem. Je kunt Beau niet helemaal betichten van dat hij van tevoren denkt: ik moet iets gaan zeggen om rumoer te veroorzaken.”

Ronald: “Dat weet ik wel zeker. Als er één iemand is die heel duidelijk weet hoe hij televisie moet maken, dan is het Beau. Hij zorgt ook gewoon dat hij zo’n stelling neerlegt om een reactie te krijgen.”

William Rutten: “Ik vind het een vrij onschuldig grapje hoor, sorry. Ik kan me er niet zo druk om maken.”

Beau reageert

Beau had het gisteren in zijn talkshow wederom over Boer Zoekt Vrouw en wederom met Marc-Marie Huijbregts. Hij viel Yvon ditmaal niet aan, maar: “Ik blijf het eigenaardig vinden dat je die vrouwen ergens binnenzet van: ‘Zoek het lekker uit!’”

Toen Beau de kijkcijfers van Boer Zoekt Vrouw benoemde, deelde Marc-Marie nog een plaagstootje uit: “Dat zijn mooie cijfers, hè, Beau?”

Beau lachend: “Ja, echt heel goed.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen