Nikkie Plessen terug achter desk RTL Boulevard: nul kritische vragen

Nikkie Plessen is gisterenavond na haar veelbesproken meivakantie op Ibiza weer teruggekeerd achter de desk van RTL Boulevard. Daar stonden haar precies nul kritische vragen te wachten.

Nikkie Plessen © RTL

De afgelopen tijd was Nikkie Plessen onderwerp van niet één, maar twee behoorlijke relletjes. Niet alleen lag ze zwaar onder vuur vanwege protesterende Douglas-klanten – zowel de parfumketen als Nikkie zagen zich zelfs genoodzaakt om met een statement te komen – maar ook kreeg ze in de meivakantie fikse kritiek op de chaos in haar privéjet.

Betaalt Nikkie?

Het is volgens Juice Channel geen toeval dat RTL Boulevard werkelijk nooit over relletjes rondom Nikkie bericht. Het juicekanaal meent dat ze niet betaald krijgt om aan de desk te verschijnen, maar zélf betaalt. Ze is het boegbeeld van haar eigen kledingmerk, en tv-optredens zijn natuurlijk goed voor je zichtbaarheid.

RTL Boulevard heeft nooit op dat gerucht gereageerd, maar het is wel opvallend dat Nikkie altijd de hand boven het hoofd wordt gehouden. De showrubriek kwam bijvoorbeeld pas met een artikel over de chaos in haar privéjet toen er een zeer uitgebreid statement lag van haar man Ruben Bontekoe. Hij zette Boulevard in als een soort pr-kanaal.

Geen vragen

Nikkie stond gisteren na weken weer achter de Boulevard-desk en daar stonden haar precies nul kritische vragen te wachten. En dat terwijl er mogelijk serieuze consequenties zitten aan het feit dat ze haar zoontje van 7 plaats heeft laten nemen achter het stuur van haar privéjet.

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft het onderzoek naar de wanorde in Nikkie’s privéjet namelijk overgedragen aan de autoriteiten van Zweden. “We vragen hen om nader onderzoek te doen en maatregelen te nemen.”

‘Jullie beschermen haar!’

Waarom het nou zo erg is dat Nikkie haar zoontje van 7 achter het stuur van haar privéjet heeft laten zitten? Het toestel kan neerstorten op land en daar talloze slachtoffers aan de grond maken. Luchtvaartjournalist Menno Swart, die de hele zaak aan het rollen bracht, vindt het dan ook vreemd dat RTL Boulevard het relletje aanvankelijk doodzweeg.

Menno in zijn podcast: “Boulevard deed natuurlijk niets, want Nikkie is daar deskundige. Ik had ze wel getipt. Daarna heb ik nog geappt van: ‘Ja, jullie beschermen Nikkie.’ Toen kreeg ik als antwoord: ‘Ik weet niet waar je het over hebt.’ Fantastisch.”

Onnozel programma

Overigens is concurrent Shownieuws volgens Menno en zijn podcastcollega’s misschien nog wel erger. Daar zat Frits Huffnagel de onveilige situatie in Nikkie’s privéjet te bagatelliseren. “Die moet van de buis af. Ik zeg niet snel, maar het is een kip zonder kop”, aldus Menno.

Zijn sidekick: “Wat een programma zeg. Het hangt van onnozelheid aan elkaar.”

Vanochtend werd bekend dat Nikkie met een geschat vermogen van 28 miljoen euro op de 47ste plaats van de Quote-lijst met jonge selfmade miljonairs staat. Dat heeft wél direct de voorpagina van RTL Boulevard bereikt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL Boulevard geloofwaardigheid verliest door collega's de hand boven het hoofd te houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen