Ruben Nicolai wilde bijna dodelijke auto-ongeluk niet te expliciet op tv

Ruben Nicolai was in 2011 het slachtoffer van een potentieel dodelijk auto-ongeluk tijdens de opnames van De Slechtste Chauffeur. De meest expliciete beelden zijn nooit openbaar gemaakt.

Ruben Nicolai © Koffietijd

Het was de schrik van Ruben Nicolai’s leven: hij werd in 2011 keihard aangereden door een van de deelnemers van De Slechtste Chauffeur van Nederland. De beelden zijn uitgezonden op televisie, zie onderstaand, maar zónder de meest expliciete shots. Die wilde de presentator namelijk niet in de openbaarheid hebben.

Holy fuck

Ruben kijkt er nog altijd met moeite op terug. “Ja, het heeft een jaar gekost om daar overheen te komen. Een paar weken na de aanrijding ging ik naar het productiehuis om de montage te bekijken. Ze vonden het belangrijk dat ik mijn goedkeuring gaf, heel netjes”, vertelt hij in Veronica Superguide.

De meest expliciete beelden zijn niet uitgezonden. “Ik wilde niet dat er filmpjes op YouTube zouden komen waarvan de kinderen zouden denken: holy fuck, daar vliegt mijn vader door de lucht.”

Zeven standpunten

Uiteindelijk kon Ruben het niet aan om de montage te bekijken. “Ik haalde diep adem en zei dat ik er klaar voor was, maar zodra ik het geluid van die optrekkende auto hoorde, zei ik: stop. Ik kon het niet aan. Ze hebben het met goede smaak gemonteerd.”

Oftewel: zonder de meest expliciete beelden. “Er was gefilmd vanuit zeven camerastandpunten, dus ze hadden het een stuk beter in beeld kunnen brengen dan ze uiteindelijk hebben gedaan.”

Hoe verwerkt?

Het was een trauma voor Ruben. Hoe heeft hij dat verwerkt? “Ik heb een theatervoorstelling gemaakt waarbij ik elke avond het fragment uit die uitzending liet zien. Dat had een therapeutische werking. Nu kan ik het prima zien.”

“Laatst dronk ik een biertje bij mijn lievelingsrestaurant in Amsterdam toen een jonge gast naar me toe kwam: hé, jij bent van dat aanrijden! Hij vertelde me dat hij dat filmpje vaak met vrienden bekijkt voordat ze uitgaan, en dat ze dan keihard moeten lachen. (…) Dat was ook wel verfrissend, zo zonder medeleven. Haha.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u De Slechtste Chauffeur grappige televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen