VI-mannen zwijgen na kaarsrel, laten RTL Boulevard op stoep staan

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee zijn sinds hun abrupte tv-afscheid niet meer op de buis verschenen. Ze lieten gisteren ook RTL Boulevard buiten op de stoep staan.

Lex Uiting © RTL Boulevard

Na een pittige mediarel van 48 uur is het programma Vandaag Inside op donderdagavond abrupt ten einde gekomen. We hebben Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee sindsdien niet meer voor een tv-camera gezien. Ze hadden er gisteren ook geen behoefte aan om verslaggever Lex Uiting van RTL Boulevard te woord te staan.

VI-sterren rusten

Lex was zowel naar Grolloo als Dordrecht gereden om aan te bellen bij Johan en René, maar ze lieten hem gewoon voor de deur staan. “We houden even rust, we zoeken de kalmte op en komen met z’n drieën niet naar buiten toe”, heeft Wilfred hem laten weten via een tekstbericht.

Bij René’s huis trof Lex nog wel Minouche aan, de liefdespartner van René. “Ik had nog wel een tête-à-tête met Minouche, de vrouw van René. De honden gingen blaffen. Ze heeft het binnen aan René gevraagd: ‘Wil je even kort naar Lex toe met zijn camera van RTL Boulevard?’ Maar helaas; dat wilde hij niet.”

Opvallend

Het is opvallend, vindt Lex. “Het is een verandering met de eerdere incidenten, want toen waren de heren altijd wel bereid om ons of wie dan ook toch weer te woord te staan. Dat doen ze nu niet.”

De dorpsgenoten van Johan wilden wél voor de Boulevard-camera verschijnen. Zij vinden het allemaal belachelijk. “Ik vind het vervelend hoe het zo gelopen is en ik mis het programma wel”, zegt de een.

En de ander: “Een poppenkast; precies een goede benaming.”

Mediamening

Rob Goossens heeft het idee dat men vooral in de media bezig was met het veroordelen van Johan. “Er schijnt een soort van mediamening te zijn en wat we net in Grolloo zagen: klaarblijkelijk is er een provinciale publieksmening die allemaal zeggen: ‘Wat een ophef over niks!’”

Daar waren ze het achter de Boulevard-desk allemaal mee eens. “In ieder geval onze omgevingen kunnen zich er niets bij voorstellen dat je excuses gaat aanbieden voor iets waar je eigenlijk van vindt dat je helemaal geen sorry voor hoeft te zeggen.”

Het lijkt Rob zeer onwaarschijnlijk dat Vandaag Inside alsnog terugkeert op de buis. “Het programma is dood, de contracten zijn verscheurd, het is gewoon klaar. Er is niets meer te zeggen eigenlijk.”

Minouche

Minouche bedankt mensen op Instagram voor alle steun. “Afgelopen dagen waren hectisch kan je wel zeggen. We hebben werkelijk duizenden berichten ontvangen van bekende maar ook veel onbekende mensen die steun betuigden. Ontzettend lief! Tussen al die berichten zaten welgeteld drie mensen die het wel fijn vonden dat VI van de buis was. Dat zegt genoeg…”

Ze vervolgt: “Omdat het onmogelijk is om iedereen persoonlijk te bedanken voor alle liefde, wil ik dat via deze weg doen! Met René is echt alles prima, hij geniet nu even van zijn vrije tijd.”

René

Minouche plaatst ook nog een foto van René:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen