John van den Heuvel: ‘Ali B en Marco Borsato mogelijk jaren de cel in’

John van den Heuvel sluit niet uit dat zowel Ali B als Marco Borsato voor jaren achter de tralies verdwijnen. Vooral de rapper hangt een pittige celstraf boven het hoofd. “Tussen de drie en tien jaar.”

John van den Heuvel en Ali B © RTL

Ali B, Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en itemregisseur Martijn N. zijn officieel als verdachten aangemerkt in de misbruikzaak rondom The Voice of Holland. Het is daarmee waarschijnlijk dat een rechter zich uiteindelijk over hun zaken zal gaan buigen. Dat is voor hen ‘geen prettig vooruitzicht’, zegt misdaadjournalist John van den Heuvel.

Drie tot tien jaar

John wijst er in De Telegraaf op dat een publieke behandeling in een rechtszaal vol pers ‘voor beide partijen schadelijk en schandelijk’ zal zijn. Bij lichtere zedenzaken wil men daarom wel eens schikken, zegt hij. “Die kans is bij Ali B niet zo groot omdat hij van verkrachting wordt beschuldigd. Daar staan in de regel straffen op tussen de drie en tien jaar.”

En Marco? “Hij zou zich hebben vergrepen aan een destijds vijftienjarig meisje. Op betasten en seksueel binnendringen (niet met een geslachtsdeel), waar Borsato van wordt beticht, staat een gevangenisstraf tussen de twaalf en zesendertig maanden. Als uitsluitend betasten wordt bewezen, dan geldt een straf tussen de drie en twaalf maanden.”

Ontzettend pittig

Het is in elk geval goed dat het OM de zaak gaat onderzoeken, aldus John. “Nu zal de inmiddels geruchtmakende kwestie niet zo gauw in de doofpot belanden.”

Het is volgens journalist Ton F. van Dijk evident dat John in dit dossier een stuk fanatieker is dan in de zaak-Johnny de Mol. “Ligt het aan mij of verschillen de analyses van John nogal afhankelijk van om wie het gaat?”

Tweet

De tweet van Ton:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het vreemd dat John van den Heuvel zo fel is over Ali B en Marco Borsato, en zo mild over Johnny de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen