Marc-Marie Huijbregts enorm teleurgesteld in Arno Kantelberg

Marc-Marie Huijbregts is behoorlijk teleurgesteld in modedeskundige Arno Kantelberg. Hij sprong op Koningsdag als eerste talkshowgast in de bres voor de in opspraak geraakte Johan Derksen.

Marc-Marie Huijbregts en Arno Kantelberg © RTL

Het tv-afscheid van Johan Derksen op donderdagavond heeft behoorlijk wat losgemaakt. Er klinken sindsdien veel geluiden dat het nu allemaal wel héél erg ver gaat, maar vóór die uitzending waren de talkshowgasten het nog roerend met elkaar eens dat Johan gewoon van de buis moest. Behalve Arno Kantelberg dan.

Arno steunt Johan

Arno, de modekenner van RTL Boulevard, sprong al op Koningsdag in de bres voor Johan. De voetbalanalist had toen nét op televisie gecorrigeerd dat hij de veelbesproken duizendurenkaars niet ín een bewusteloze vrouw had gestoken, maar tussen haar benen had gezet. Een aannemelijk verhaal, oordeelde Arno even later in de talkshow van Eva Jinek.

Op de vraag of Johan gewoon op de buis kan blijven, antwoordde Arno: “Ik denk het wel, want we houden geen presentator over op deze manier als iedereen wordt gecanceld. Niemand gaat het aan een talkshowtafel opnemen voor Johan Derksen, dus dat ga ik ook niet doen – dat lijkt me zelfmoord, maar ik denk dat hij het niet zo bedoeld heeft.”

Spannend

Arno heeft het fragment bestudeerd. “Johan zet het in als een biecht, hij begint met een boetedoening en vervolgens – dat is dat programma waarin alles geridiculiseerd wordt – ontstaat er een sfeer waarin er gelachen wordt en een grapje wordt gemaakt over of hij die kaars heeft aangestoken en hoe dik die was, en hij gaat daar vol in mee.”

Uiteindelijk heeft Johan dus gezegd dat er van penetratie helemaal geen sprake was. Arno gelooft die tweede versie van Johans verhaal. “Ik vermoed, maar dat weet ik niet, dat het deze versie is geweest, maar eerst ging hij het spannend maken want iedereen lachte.”

Teleurstellend

Marc-Marie Huijbregts vindt het heel teleurstellend dat Arno zo in de bres springt voor Johan. “Hij was mij zo tegengevallen, want ik vind hem echt een leuke man namelijk”, aldus de komediant in zijn podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets.

Daar denkt Marc-Marie nu wel wat anders over. “Ik zat met hem maandag nog bij Jinek en toen vond ik hem hartstikke leuk. Hij komt uit Gemert en heeft humor, maar woensdagavond zat hij bij Jinek en toen begon hij een soort heel eigenaardige verdediging van Johan Derksen.”

Belachelijk

Sidekick Aaf Brandt Corstius vindt het ook belachelijk. “Ja, hij zei over Johan Derksen: ‘Ach, ook wel weer mooi dat je dat gewoon toegeeft.’”

Marc-Marie: “Ja, ‘dat je jezelf zo op je gemak voelt dat je het toegeeft en dan kunnen we iedereen wel cancelen.’ Alsof iedereen…”

Aaf: “Dit soort dingen zegt.”

Marc-Marie: “Hij zegt: ‘Dan hebben we niemand meer om een talkshow te presenteren.’ Dan denk ik: nou, Arno, ik weet niet wat jij allemaal in je leven nog gedaan hebt.”

Aaf: “Nee, ik weet niet hoe vaak Eva Jinek een kaars in iemand heeft gestoken. Ik denk het niet.”

Marc-Marie: “Nee, her en der, links en rechts, op weg naar de studio.”

Geen sneer

Aaf vindt het niet nodig dat Arno zo in de bres springt voor Johan. “Nee, het opnemen vind ik niet echt nodig.”

Marc-Marie: “Nee. Dit is trouwens ook weer… We delen geen sneer uit naar niemand, laten we dat ook even vast zeggen.”

Het was gewoon een ‘vreemde verdediging’, aldus de cabaretier. “Ja, dat vond ik een beetje vreemd. Hij begon ook heel erg van: ‘Nou, ik zal de laatste zijn die hier Johan gaat zitten verdedigen’. Nou, dat was nog geen seconde later.”

Podcast

De podcast van Marc-Marie en Aaf:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen