Claudia de Breij hoopt dat Johan Derksen terugkeert op de buis

Claudia de Breij vindt het belachelijk dat Johan Derksen is gecanceld door alle theaters in het land. De cabaretière hoopt bovendien dat hij na de zomer gewoon weer terugkeert op de buis.

Claudia de Breij en Johan Derksen © NPO, SBS

Johan Derksen is in een paar dagen tijd alles kwijtgeraakt door zijn uitglijder met het kaarsverhaal. Hoewel hij vijftig jaar geleden naar eigen zeggen dus tóch niet iets onoorbaars heeft gedaan met een bewusteloze vrouw, is de carrière van de 73-jarige voetbalanalist plotseling helemaal voorbij. En dat gaat wel heel ver, vindt Claudia de Breij.

Laffe theaters

Het is volgens Claudia een gotspe dat Johan is gecanceld door de Nederlandse theaters. “Je hebt heel veel vrij laffe theaterdirecteuren die nu zeggen: ‘Nee, nee, nee, die voorstelling komt nu niet meer bij ons, die voorstelling met Johan Derksen over blues.’ Ja, dat vind ik laf”, zegt ze in de talkshow Khalid & Sophie.

Waarom? “Je weet wie hij is”, zegt de cabaretière. Al vindt ze Johan zelf ook ‘laf’ vanwege de manier waarop hij reageert. “Je hebt al die tijd héél goed verdiend doordat je op het randje liep, dat was het verdienmodel, dan val je over het randje en dan zeggen de sponsoren: hé! Geld zoekt net als water de weg van de minste weerstand.”

Sophie is het eens

Gastvrouw Sophie Hilbrand vindt het einde van Vandaag Inside ook zonde. “Ze gaan op het randje zitten en maken daardoor wel heel veel bespreekbaar. Zij stoppen er nu mee en dit was natuurlijk echt een heel naar verhaal, maar er gaat misschien ook wel een stem heel erg weg daardoor.”

Sjuul Paradijs, voormalig baas van De Telegraaf: “Heel veel Nederlanders gaan dit missen. Ze gaan hun vrienden missen en ik eigenlijk ook wel.”

Terug op televisie

Claudia heeft goede hoop dat Johan na de zomer gewoon weer terugkeert op de buis. “Ik denk echt dat Johan Derksen de Heintje Davids van onze tijd is. Ik hoop ook dat we nog niet van hem af zijn en ik denk ook dat we nog niet van hem af zijn.”

Sophie is het daarmee eens: “Nee, ik denk het ook niet.”

Hypocriet

Humberto Tan vindt het van de buis halen van VI een beetje hypocriet, zegt hij op NPO Radio 1. “Je kan ervan houden of niet van houden. Ik ben ook vaak onderwerp van kritiek geweest, maar tegelijkertijd weet je wat je in huis haalt, hebt en houdt. Is dit niet ook een consequentie van wie je op de zender hebt zitten? Ze zijn gewoon zoals ze zijn. Daar is niets nieuws aan.”

Ook hij rekent op een tv-comeback van Johan. “Ik moet het nog zien hoor. Bij die racismerel was het exact hetzelfde. Toen gingen de sponsors ook weg, die vonden het allemaal verschrikkelijk, maar zijn allemaal weer teruggekomen. Johan is teruggekomen, de mannen zijn teruggekomen. Ook nu zie ik dezelfde beweging.”

Fragment

Ook bij Jinek werd volop gediscussieerd over het einde van VI:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen