Claudia de Breij: ‘Johan Derksen is de hoer van John de Mol’

Claudia de Breij haalt keihard uit naar de van de buis verdwenen Johan Derksen. De VI-ster is zijn geloofwaardigheid al lang geleden verloren, zegt ze. “Hij was de sokpop van John de Mol.”

Claudia de Breij en Johan Derksen © NPO, SBS

Het moet voor Johan Derksen wrang zijn dat uitgerekend John de Mol hem zo keihard heeft laten vallen. De VI-ster heeft de mediamiljardair zowel tijdens de rel rondom The Voice of Holland als die rondom zijn zoon Johnny de Mol fanatiek verdedigd, maar kennelijk werkt loyaliteit bij Talpa maar één kant op.

Sokpop van John

John heeft Johan immers behoorlijk laten zitten in de rel rondom het kaarsverhaal. Waar de mediamiljardair na de racismerel met allerlei contracten stond te wapperen om de mannen van VI bij elkaar te houden, heeft hij Johan dit keer ongehinderd het pand laten verlaten. Weg bij Vandaag Inside, weg van de televisie.

Opvallend, vindt Claudia de Breij. Zij wijst er namelijk op dat Johan speciaal voor John zijn geloofwaardigheid heeft ingeleverd. De VI-ster was op een gegeven moment een ‘huichelachtige slapjanus’ die alles deed ‘om de baas te helpen’, sneert ze in de VARAgids. “Hij was voor het grote geld een sokpop geworden van de grote John de Mol.”

‘Johan is een hoer’

John zat er dieper in bij Johan ‘dan een kaars ooit kan gaan’, aldus Claudia. “Weet je nog, die tribunes die zongen ‘Sylvie is de hoer van Amsterdam?’ Lachen was dat hè, moest kunnen toch? Nou, op die melodie kan het hoor. Met zijn allen! ‘Johan is de hoer van John de Mol!’”

Inmiddels is de kans dat Johan ooit nog gaat tippelen op een zender van John natuurlijk wel héél klein geworden. En hoewel Claudia vorige week nog riep dat ze hoopt dat hij weer terugkeert op de buis, is ze deze week in haar column een stuk meedogenlozer: “Je hebt genoeg gezegd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen