Winston Gerschtanowitz stelt teleur: ‘Dit is gewoon een Sywertje’

Winston Gerschtanowitz stelt behoorlijk teleur nu Quote heeft ontdekt dat hij middels een slimme constructie steenrijk hoopt te worden via zijn goede doel. “Dit noemen we een Sywertje!”

Winston Gerschtanowitz © Twitter, Quote

Het vertrouwen in zowel BN’ers als goede doelen is door allerlei schandalen al vrij laag, maar Winston Gerschtanowitz brengt dat nu naar een nieuw dieptepunt. Hij staat deze maand op de cover van Quote en het tien pagina’s tellende artikel over zijn ‘goede doel’ Earth Today is behoorlijk ontluisterend.

Tweede Sywert

Winston wordt door verschillende prominenten al vergeleken met de mondkapjesboef Sywert van Lienden. Journalist Mark Koster: “Is Winston Gerschtanowitz een beetje Sywert? Idealistische groene praatjes verkopen om een BV te vullen.”

Podcastpresentator Sander Schimmelpenninck: “Kijk nou toch wat mijn oud-collega’s in het aangeplante bos van Earth Today aantroffen! Sywert blijkt een inspiratie voor velen.”

Oud-Nieuwe Revu-hoofdredacteur Jonathan Ursem: “Winston Gerschtanowitz geeft Sywert hier even lesje hoe je écht rijk (miljardair?) wordt door te veinzen iets goeds voor de wereld te doen maar achter de schermen een winstmachine op te tuigen. Sta je dan, met je €9 miljoen…”

En Rens Muller, baas van tijdschrift Bicycling: “Dat noemen we een Sywertje.”

Gouden koffertje

Oud-SBS 6-baas Tina Nijkamp is er behoorlijk van geschrokken. “De miljoenenjacht en gouden koffer van Winston Gerschtanowitz. Onthullend. Benieuwd wat de Postcode Loterij hiervan vindt.”

Hella Hueck, chef Ondernemen van het FD, zegt: “Goed dat Quote dit bizarre tegeltje licht over groepje Nederlandse ondernemers die natuurbescherming digitaal wilden maken door m2 natuur te veranderen in adopteerbare ‘units of impact’. Proest. Maar mensen trappen toch in die onzin.”

Wilfred confronteert

Wilfred Genee heeft Winston nog vóór dit schandaal gewaarschuwd geen Sywertje uit te halen. “Het gekke is: ik zat een paar maanden geleden nog met hem op een podium en toen vroeg ik aan hem: ‘Toch geen Sywertje, hè, hoop ik?’”, vertelt hij in Vandaag Inside.

Wat zei Winston toen? “Toen begon hij wel te lachen, maar ik zei: ‘Nee, dat kun je je nu niet veroorloven dat je er zelf ook geld aan verdient.’ ‘Nee, dit gaat allemaal naar het regenwoud toe, allemaal belangrijk voor de natuur.’”

Johan Derksen, wijzend op Johnny de Mol: “Het voordeel van Talpa is dat je gewoon je programma voort mag zetten.”

Van de buis gelobbyd

Waarom pakte Shownieuws gisterenavond niet uit met dit verhaal? Dat wilden ze wel, maar Winston niet, onthult Quote-baas Paul van Riessen.

Paul tweet: “Reuze boeiend, vond de verslaggever van Shownieuws wat ik hierover voor zijn camera vertelde. Maar helaas zal het item de uitzending niet halen, want ‘de tegenreactie leverde wat gedoe op’. Oftewel: Winston Gerschtanowitz heeft het van de buis gelobbyd.”

Lees ook

Winston Gerschtanowitz betrapt door Quote: ‘Hij is zó schijnheilig’ (vandaag)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Winston Gerschtanowitz in een onafhankelijk medium - dus niet van Talpa - verantwoording moet afleggen over deze onthulling?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen