Weinig steun voor voorstel om Arjen Lubach miljoenensalaris te geven

Het voorstel om het salaris van Arjen Lubach te verhogen tot één miljoen euro heeft vooralsnog niet geleid tot enthousiaste reacties. “We moeten geen belastinggeld over de balk gooien.”

Arjen Lubach © VPRO

Victor Vlam, bekend als tv-deskundige, Amerikakenner en Lucille Werner-killer, vindt dat het salaris van Arjen Lubach fors omhoog moet. Er geldt momenteel een salarismaximum bij de publieke omroep van dik twee ton, maar Arjen moet daarvan worden uitgezonderd, vindt Victor. Hij pleit voor een salaris van zo’n één miljoen euro per jaar.

‘Ga naar John!’

Er is vooralsnog niemand opgestaan bij de NPO die dit een goed idee vindt. Ondertussen wordt er op Twitter erg kritisch gereageerd op het voorstel. “Als hij dat wil verdienen moet hij maar naar een commerciële zender gaan. En nu ophouden met huilen”, zegt de boze mevrouw Marte.

Andreas vindt het ook geen goed idee. “Ga maar naar John”, zegt hij. En Kenny merkt op: “Lubach vind ik te veel gehypet en niet grappig. Hij mag 1 miljoen verdienen op één voorwaarde: dat er twee nulletjes afgaan. (…) Is prima zat voor deze B-ster.”

Gay Palace kan zijn oren niet geloven. “Eén of andere Victor Vlam vindt dat er belastinggeld over de balk gegooid moet worden.”

‘Twee ton weinig?!’

Rogier vindt het verbijsterend dat een salaris van twee ton als weinig gezien wordt. “Twee ton te weinig? Gaat hij lekker iets anders doen. Niemand die hem dwingt en eerder stoppen kan ook makkelijk.”

Nina is het daarmee eens. “Waarom moeten dit soort gasten altijd zoveel verdienen? Al die BN’ers verdienen een godsvermogen. En de mensen waar het echt om draait, en die we met z’n allen hard nodig hebben, verdienen een schijtbeetje. Met als gevolg dat ze moeten staken om er iets bij te krijgen.”

Plantenverkoper Victor vindt het een lachwekkend voorstel. “Hahahahahahaha *haalt adem * hahahahahahahahahha hahahahahahaha”, schrijft hij.

Kwabbenoot

Andere mensen vinden vooral dat Victor, die het salarisvoorstel doet, compleet van het padje is. “Als Victor Vlam-kenner zeg ik: de rest van de wereld moet geen aandacht geven aan dat gezwam van hem. Laat maar lullen joh”, zegt Marko.

Mr. Peteuti denkt dat Victor niet helemaal lekker is. “Gaat het een beetje met die kwabbenoot? Lineaire tv is zo goed als uitgestorven, meneer Lubach scoort beter dan gemiddeld en dan gelijk een salaris vervijfvoudigen? Ze zien mij aankomen bij personeelszaken. 😂”

En Kok: “Zo, en Victor Vlam heeft zich ook op de kaart gezet. Wie denkt deze knurft dat hij is?

Grappen oplezen

Het is volgens Donny onzinnig dat Victor de vergelijking trekt met de salarissen van Amerikaanse talkshowhosts. “Dat gevalletje zegt er niet bij dat die Amerikaanse sterren voor commerciële zenders werken. Daarnaast: hard werken?! Als Arjen werkt is het niet eens een volle week. Tekst schrijft hij niet zelf.”

Vaderoverste vindt een salarisverhoging van Arjen daarom sowieso niet op zijn plaats. “Eerder zijn tekstschrijvers waarvan hij de grappen opleest.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen