Marco Borsato laat van zich horen: ‘Hij klinkt heel strijdvaardig’

Marco Borsato klinkt heel strijdvaardig nu duidelijk is geworden dat er mogelijk ook een aangifte tegen hem ligt van een Voice-kandidaat. “Ik zal mijn verhaal daar tegenover stellen.”

Marco Borsato © NPO

Het OM heeft gisteren bekendgemakt dat er door vijf personen aangifte is gedaan van mogelijk strafbare zedenfeiten ’tegen in totaal vier personen rondom TVOH’. Het zou daarbij ook gaan om Marco Borsato. Tegen hem werd al eerder een aangifte gedaan van een zedenfeit, maar die staat los van The Voice.

Nóg een aangifte?

De advocaten van Marco zeiden eerder dit jaar nog dat er tegen hem geen aangifte is gedaan in de zaak rondom The Voice. Het OM wil niet zeggen of er andere aangiften tegen Marco liggen die wél met The Voice te maken hebben.

Dat zou zomaar kunnen, zegt Boulevard-presentator Luuk Ikink. “In theorie zou het kunnen dat er naast die aangifte tegen Marco, waarvan we weten dat hij bestaat maar helemaal buiten The Voice ligt, ook nog een andere persoon is waarvan wij het bestaan nog helemaal niet kennen, maar die dus wel binnen die Voice-aangiftes liggen.”

Strijdbaar

Privé-baas Evert Santegoeds heeft met Marco’s advocaat Geert-Jan Knoops gesproken. “Dat er nu ook in de Voice-zaak aangifte tegen Marco gedaan zou zijn is nieuw. Vorige maand heeft het Openbaar Ministerie nog laten weten dat er tegen Marco géén aangifte lag. Dat zou dan echt iets van de laatste weken moeten zijn.”

Marco is nu heel strijdbaar, weet Evert. “Knoops heeft vanochtend lang met Marco gesproken. We hebben hem nooit meer gezien sinds deze affaire is losgebarsten, maar vanmorgen klonk hij kennelijk wel strijdvaardig toen hij zijn advocaat aan de lijn had.”

Marco reageert

Wat zei Marco dan? “Hij zegt: ‘Ik heb honderden mensen opgeleid tijdens mijn jaren bij The Voice. Ik weet niet wie er aangifte heeft gedaan, maar ik weet wel dat als die z’n verhaal doet, ik mijn verhaal er tegenover zal stellen, want ik heb me nóóit schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.’”

Toch wel bijzonder, vindt Evert. “Dat is de eerste reactie van Marco in heel lange tijd.”

Fragment

Evert met de reactie van Marco:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Marco Borsato aan een talkshowtafel willen zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen