VI-sterren vinden onderzoek The Voice ook louche: ‘Dit is heel dom’

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee vertrouwen het onderzoek naar The Voice of Holland ook niet meer. “Je moet elke verdenking dat er partijdigheid is vermijden.”

The Voice of Holland © RTL

Het onderzoek over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland wordt uitgevoerd door een advocatenkantoor dat is aangewezen door de directie van producent ITV. Sébas Diekstra, advocaat van vier oud-Voice-kandidaten, stelt echter dat die directie heeft gelogen. Zeker een van de directieleden wist namelijk van het wangedrag.

Best gek

Wilfred Genee vindt het ongelooflijk. “Uiteindelijk blijkt dat ITV al wél op de hoogte was.”

Collega René van der Gijp: “Ja, hij (Sebas, red.) heeft wel gelijk dat dat niet kan.”

Wilfred: “Nee, dat is best gek.”

Johan Derksen: “Het is typisch de slager keurt zijn eigen vlees.”

Wilfred: “Ja.”

Heel dom

Tafelgast Pieter Cobelens: “Het is heel dom. Je moet elke verdenking dat er partijdigheid in zo’n onderzoek is vermijden.”

Johan: “Ik heb vanaf het begin gezegd dat dit een zinloos onderzoek is, want als een advocatenkantoor die de opdracht krijgt bij mij komt, dan zeg ik: ‘Ik heb met jullie niks te maken.’ Komt het OM, dan ben je verplicht om een proces-verbaal te laten maken. Mensen die niet willen praten, praten niet, dus ik neem het hele onderzoek niet serieus.”

Gigaprobleem

Mariëtte Hamer, die na het Voice-schandaal is aangesteld als regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, vindt het een zorgwekkende situatie.

Zij zei gisterenavond in Op1: “Bij The Voice hebben we echt een gigaprobleem, wat die advocaat van de week vertelde, als de slachtoffers het onderzoek niet meer vertrouwen. Dan moet je in elk geval zorgen dat er zodanig onderzoek komt dat die slachtoffers niet mee willen doen.”

Fragment

Mariëtte bij Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen