Rob Goossens komt terug op pittige uitspraken over Ellen ten Damme

Rob Goossens komt terug op de pittige uitspraken die hij gisteren heeft gedaan over Ellen ten Damme. Hij benadrukt dat hij niet in het kamp van Ali B zit. “Hij blijft een smeerlap.”

Rob Goossens en Ellen ten Damme © RTL

Ellen ten Damme heeft er jaren mee geworsteld of ze haar ervaring van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali B wel naar buiten wilde brengen. Hoewel het zou gaan om een heftig zedendelict, zag ze op tegen een juridisch en publicitair circus. Misbruikslachtoffers worden vaak ook niet geloofd en kunnen vaak ook niets bewijzen.

Klap in het gezicht

Het is dan ook erg wrang voor Ellen dat ze een dag na haar bekentenis behoorlijk hard is bekritiseerd in zowel RTL Boulevard als Shownieuws. “Ik vind eigenlijk dat Ellen ten Damme hiermee de zaak beschadigd heeft, want ze heeft een vaag verhaal de wereld ingehaald”, sneerde tv-kenner Rob Goossens in Boulevard.

Rob vindt het terecht dat Ali zich afvraagt waarom Ellen hem na het vermeende wangedrag nog tweemaal zou hebben uitgenodigd bij concerten. Het is niet duidelijk of dat echt waar is, maar Rob noemde dat bij Boulevard ‘inderdaad best wel raar’. Het kan niet anders dan dat dit voor Ellen aanvoelt als een klap in het gezicht.

Rob reageert

Het lijkt erop dat Rob een dag na de uitzending toch niet zo gelukkig is met zijn snoeiharde oordeel over Ellen. “Naar aanleiding van RTL Boulevard gisteren vragen enkele kijkers waarom ik ervoor koos om Ellen ten Damme ‘aan te vallen’. Dat zou een vorm van victim blaming zijn”, zegt hij in zijn stories op Instagram.

Wat bedoelt Rob nou precies? “Ik geloof wel degelijk dat ook zij een nare ervaring heeft gehad met Ali B. Ten Damme zei alleen expliciet dat ze zich uitsprak om de Voice-slachtoffers te helpen.”

‘Ze is heel naïef’

En dáár gaat het mis, aldus Rob. “Van alle slachtoffers die we tot nu toe gehoord hebben, is zij degene die met afstand het best weet hoe media werken en hoe belangrijk beeldvorming is. Dat juist zij zo slordig is geweest om Ali B niet te noemen (snap ik) maar elders toch blijkbaar bij naam te beschuldigen, vind ik van een naïviteit die niet past bij iemand met haar mediaervaring.”

Hij vervolgt: “Omdat ze niet het hele verhaal heeft verteld, zie je dat mensen Ali B hierdoor toch gaan geloven en dat helpt de Voice-slachtoffers allesbehalve terwijl dat naar eigen zeggen dus wel haar doel was.”

Smeerlap

Rob benadrukt absoluut niet in kamp-Ali te zitten. “Hij wordt simpelweg onnodig in het zadel geholpen door de onzorgvuldigheid van Ellen ten Damme. Maar hij blijft een smeerlap en er is genoeg reden om te geloven dat Ten Damme wél de waarheid spreekt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het sneu dat Ellen ten Damme zo is afgekraakt in RTL Boulevard en Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen