Samantha Steenwijk briest: ‘Clown Yvonne Coldeweijer is niet zo slim’

Samantha Steenwijk, die al jaren berucht is om haar lange tenen, heeft nog één portie publiciteit gehaald uit haar zaak tegen Yvonne Coldeweijer. Ze zat gisteren aan tafel bij Eva Jinek.

Yvonne Coldeweijer en Samantha Steenwijk © RTL

Om een vrij onschuldige roddel over dieetpilletjes is Samantha Steenwijk een héél mediacircus begonnen. Haar grootste punt van woede was dat mensen door die roddel van Yvonne Coldeweijer misschien wel zélf die pilletjes zouden gaan gebruiken. De oplossing van Samantha? De aandacht voor die dieetpilroddel met een factor twintig vergroten.

Samantha in Jinek

Wat zit daar toch achter? Een groot verlangen naar aandacht, denken de mannen van Privé TV. Dat Yvonne hier geen Nieuwsuur-waardige journalistiek heeft geleverd is evident, maar Samantha blaast het allemaal wel héél erg op. Yvonne had het filmpje namelijk al direct op haar verzoek verwijderd én twee rectificaties geplaatst.

Nu moet Yvonne van de rechter nogmaals rectificeren, maar een schadevergoeding van 5.000 euro is afgewezen. Het prettigste van dit vonnis? Samantha kon gisteren naar de talkshow van Eva Jinek toe, waar ze haar collega-BN’ers aan haar boze zijde vond. “Ja, fijn, heerlijk, opgelucht dat het recht heeft mogen bepalen dat het niet kan.”

‘Ze is een clown!’

Eva Jinek, die regelmatig in de bres is gesproken voor Yvonne, was ditmaal behoorlijk kritisch over de juicekoningin. “Het gekke is: Yvonne Coldeweijer reageerde alsof zij had gewonnen.”

Samantha briest: “Dit is de clown die we kennen toch? Ik zie het alleen maar als een grote clown. Nu zegt ze ook: ‘Ik vind het niet erg om een rectificatie te plaatsen.’ Had dat dan ook gelijk gedaan, want wij hebben gevraagd om een rectificatie. Dat heeft ze geweigerd en daarom kreeg ze een kort geding.”

‘Niet zo slim’

Yvonne heeft de rectificatie niet geweigerd, maar er één geplaatst die niet voldeed aan Samantha’s wensen. Volgens Samantha wilde Yvonne onder meer het woordje ‘ongegrond’ niet in de rectificatie plaatsen, omdat de roddel volgens de juice-ster wél gegrond is.

Wat een domme meid, vindt Samantha. “Zij zei: ‘Het is wél gegrond.’ Maar zij is natuurlijk niet heel erg slim, als ik het zo mag zeggen. Het woordje ‘gegrond’ betekent dat het een feit is en dat het onderzocht is en dat was niet. Dat woord klopte wel en zij vond dat het niet klopte.”

Geen fan

Özcan Akyol voelt de haat helemaal uit Samantha’s aura stralen. “Jij bent geen fan van haar geloof ik of wel?”

Een saillant detail: Özcan wilde laatst in zijn brievenrubriek niets over Samantha schrijven, omdat hij haar een B-ster vindt: “Wie is Samantha Steenwijk? Sorry. Ik behandel niet het nicheaanbod van de mediawereld. Graag alleen vragen stellen over relevante titels en mensen. Dan kan iedereen het volgen. (…) Je moet wel iets van talent hebben.”

Samantha tegen : “Weet je wat het is: als je journalistiek wil bedrijven moet je dat op de manier doen zoals het hoort toch? En niet dingen de wereld in slingeren en daar mensen schade mee aanrichten.”

Ze is gewoon een leugenaar, aldus Samantha. Ze wijst erop dat Yvonne haar ook niet wilde aankijken tijdens de zitting. “Het enige wat ze heeft gedaan is mij ontweken. Dat zegt mij ook al genoeg. Dan verschuil je je achter iets, dan lieg je.”

50.000 euro

Yvonne is volgens haar uit op de aandacht, het verwijt dat Samantha zelf ook krijgt. “Ze heeft een half miljoen volgers volgens mij, ik kijk er nooit op. Ze heeft er een heel mediacircus van gemaakt, dat heb ik niet gedaan.”

Ze is bovendien een graaier, vindt Samantha, die 4.995 euro rekent voor een half uurtje zingen. “Er komt ook nog eens hebzucht bij. Ze doet het uiteindelijk om geld te verdienen. Deze vrouw verdient 50.000 euro per maand aan een juicekanaal.”

Zuur wijf

Het is opvallend hoeveel negatieve reacties Samantha krijgt, ondanks dat het evident is dat Yvonne flink wat journalistieke steken heeft laten vallen. Veel mensen vinden haar boosheid gewoon overdreven.

Zo twittert Telegraaf-ster Wilson Boldewijn: “Samantha Steenwijk is blij dat ze de rechtelijke macht heeft bezig moeten laten houden met een roddel over haar dieetpillen. Gut gut gut.”

De bekende twitteraar Mies: “Samantha Steenwijk: ‘Yvonne Coldeweijer is niet zo slim.’ Samantha Steenwijk. Zegt dat.”

Taco: “Wat is die Samantha Steenwijk een zuur wijf. Met je valse opmerkingen. Had de eer aan je zelf gehouden. ‘Ik kijk nooit juicekanalen’, maar wel precies weten hoe het verdienmodel is.”

En Vivian: “Dit is precies waarom ik zo graag naar Vandaag Inside keek als vrouw. Kan mij niet voorstellen dat iemand Samantha Steenwijk serieus neemt. Zoveel afvallen van paardrijden, come on! 🤣🤣🤣”

Schijnheilige BN’ers

De relativering over dit onderwerp onderbrak inderdaad wel een beetje bij Jinek. Die behandelde het onderwerp alsof Yvonne de zangeres had beschuldigd van een drievoudige moordzaak.

Liesbeth: “Samantha Steenwijk die klaagt dat Yvonne Coldeweijer haar in een kwaad daglicht zet door te roddelen. Om vervolgens zelf exact hetzelfde te doen door alleen maar valsigheid eruit te gooien. Typisch.”

Fiona: “Samantha Steenwijk is alles wat er mis is met het BN’er-rijk. Nog nooit een hit gescoord, denkt overal verstand van te hebben en kan he-le-maal niks. Hoe is ze überhaupt aangespoeld?”

En Linda: “Dankzij Yvonne Coldeweijer leeft Jamie Vaes nog. 😉 Maar serieus, zij ontmaskerde wel Lil Kleine en door haar begon de Voice-bal te rollen. Ik ben wel klaar met die schijnheilige BN’ers (inclusief Samantha Steenwijk), dus hulde voor Yv.”

Fragment

De boze Samantha bij Jinek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk viert haar overwinning bij Jinek met een aantal lelijke sneren aan het adres van Yvonne Coldeweijer. Kinderachtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen