Hélène Hendriks zwijgt over Johan Derksen vanwege fikse bedreiging

Hélène Hendriks wordt door de politie geadviseerd om te zwijgen over de rel rondom haar collega Johan Derksen. Ze is namelijk ernstig bedreigd door iemand op Twitter, aldus de presentatrice.

Hélène Hendriks © HLF8

Het abrupte einde van Vandaag Inside is het gesprek van de dag. Ook Hélène Hendriks sprak er vanavond over met haar gasten in de talkshow HLF8. Zelf wilde ze er niet te veel over kwijt, omdat dat geadviseerd is door de politie. “Misschien goed om even van tevoren aan te geven: ik zal niet al te veel mijn mening geven hierover.”

Hélène zwijgt

Waarom zwijgt Hélène? “Dat is eigenlijk op last van de politie, omdat er een stevig dreigement ligt en zij hebben me dringend advies gegeven om me iets afzijdig te houden, want ik heb natuurlijk een redelijke link naar VI.”

Ze vervolgt: “Niet omdat ik niet mijn mening wil geven en die zal ik ook echt wel een keer geven en ik laat me ook absoluut niet de mond snoeren, maar ik denk dat ik soms even verstandig moet zijn, dus bij deze laat ik dat aan jullie.”

Steun voor Johan

Hélène benadrukt wel Johan te steunen. “Ik ben niet de enige die dreigementen ontvangt hoor. Wat ik wel wil zeggen, en misschien ga ik daar alweer te ver in: Johan is echt een hartstikke goede en fijne collega van mij en ik zal echt nooit een collega afvallen. Bij deze.”

Ze vervolgt: “Dat wil niet zeggen dat ik zijn uitglijder goedkeur – daar heeft hij zelf ook al genoeg over gezegd – maar ik wil dat toch wel even kenbaar maken. Ik vind sowieso dat je eigenlijk nooit een collega moet afvallen.”

Twitter-ridder

Zelf neemt Hélène het dreigement overigens iets minder serieus dan de politie. “Ik zag dat dreigement en ik dacht: dat is een of andere Twitter-ridder, laat maar lekker gaan.”

Hélène sprak in HLF8 over het einde van Vandaag Inside met Bert van der Veer, Heleen van Royen, Martijn Koning en Goedele Liekens. Vrijwel iedereen op televisie is het erover eens dat VI niet van de buis had hoeven te verdwijnen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen