Rob Kemps steunt collega Johnny de Mol: ‘Heel knap van hem’

Rob Kemps vindt het heel knap dat Johnny de Mol ondanks de aangifte van zware mishandeling en poging tot doodslag gewoon doorgaat met zijn talkshow HLF8. “Het is het beste om te doen.”

Rob Kemps © BNNVARA

Johnny de Mol twijfelde vorige week enorm toen de gruwelijke aangifte tegen hem uitlekte: zou hij die avond HLF8 presenteren of toch even overslaan? Uiteindelijk besloot de presentator gewoon op televisie te verschijnen en daarvoor wordt hij geprezen door zijn SBS 6-collega Rob Kemps.

‘Heel erg knap’

Het was heel erg sterk van Johnny, zegt Rob in de talkshow Media Inside. “Ik vond het vooral heel knap, want ik had ook begrepen dat Hélène al een soort van was ingevlogen. Dan is het een soort heksenketel van overleg.”

Uiteindelijk zat Hélène als sidekick naast Johnny. “Ik denk dat hij het beste heeft gedaan wat hij kon doen. Er gewoon gaan staan en zeggen dat hij het niet heeft gedaan. Als hij het niet heeft gedaan. Anders had hij moeten zeggen: ‘Ik ben een lul, ik heb het wel gedaan.’ En dan had hij weggegaan.”

In de luwte

Het is volgens Rob heel slim dat Johnny gewoon met zijn hoofd op televisie blijft. “Er is heel veel aan de hand overal en mensen kiezen er ook voor om dan naar het buitenland te gaan en een tijdje niets meer te laten horen en even in de luwte te blijven, maar dan blijft er bij het publiek toch altijd zo’n gemis van: spreek je uit.”

Johnny reageert tenminste wel gewoon op de aantijgingen, aldus Rob. “Op de dag dat het artikel kwam heeft hij zich meteen uitgesproken. Dat vind ik goed.”

Rob gelooft Johnny

Rob gelooft in de onschuld van Johnny. “Het is natuurlijk altijd lastig want je weet het niet, maar als het zo is dat hij het niet heeft gedaan – waar ik dan van uitga omdat hij dat gewoon zegt, zo zit ik dan in elkaar – dan vind ik het toch wel knap dat hij het toch doet. Ja, dat vind ik wel. “

Hij besluit: “Ik heb het idee dat hij het niet per se hoeft te doen. Hij kan ook een jaartje vrij nemen, misschien wel tien, misschien wel veertig, maar hij staat er toch wel.”

Slim

Ook de rest van de Media Inside-tafel, bestaande uit Gijs Groenteman, Marcel van Roosmalen en Alexander Klöpping, prijst Johnny. Alexander: “Ik vind het dus uit communicatieperspectief best wel slim om er in een keer zo voor te gaan staan en zo niet weg te duiken. Als er volgens mij iets is dat in dit soort gevallen werkt, is het dit.”

“Als je gewoon de inhoud even wegdenkt en alleen maar denkt over ‘hoe komt dit over?’, want dat is waar ze op zo’n redactie op dat moment mee bezig zijn, dan vind ik dit wel sterk. Want hij kan wel gewoon door.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Kemps werd een jaar geleden ontdekt als groot tv-talent. Een jaar later: inderdaad groot talent of valt het tegen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen