Özcan Akyol kraakt potentiële opvolger DWDD af: ‘Dat kan hij niet!’

NPO 1 is na het mislukken van M en Khalid & Sophie nog steeds naarstig op zoek naar een goede opvolger van De Wereld Draait Door. Gijs Groenteman is dat in elk geval niet, sneert Özcan Akyol.

Gijs Groenteman, Marcel van Roosmalen en Özcan Akyol © BNNVARA, SBS

Het is geen geheim dat Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen het wel zien zitten om een dagelijkse talkshow te krijgen op NPO 1. Wat tegen hen pleit is dat hun huidige wekelijkse talkshow Media Inside een kijkcijfergedrocht is. Zo keken er afgelopen zondag slechts 191 duizend mensen naar de uitzending waarin Johnny de Mol werd geknuffeld.

Gijs Groenteboer

Hoewel NPO 1 overweegt om helemaal te stoppen met talkshows in de vooravond, is dat volgens het AD nog geen uitgemaakte zaak. “Zo vallen de namen van Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen, die graag samen op die plek een praatprogramma willen presenteren”, aldus de krant.

Een héél slechte optie, sneert Özcan Akyol in Vandaag Inside. “Ik denk vooral dat die Gijs Groenteboer heel graag presentator wil zijn. Die erbij zit altijd. Die wil graag de nieuwe DWDD doen volgens mij.”

‘Die kan dat niet!’

Wilfred Genee: “Gijs Groenteboer, kan hij dat?”

Özcan: “Gijs Groenteboer? Nee, ik denk het niet nee. Die kan dat niet, nee.”

Johan Derksen is ook geen voorstander. “Marcel is wel heel erg op zoek naar een echte talkshow. In ieder interview komt het terug dat hij een echte talkshow wil, maar ik vind Marcel eigenlijk in eerste instantie een heel goede sidekick. Dat slome toontje een hele talkshow is wel heel lang hoor.”

Vijftig minuten niks

René van der Gijp heeft het idee dat het Marcel allemaal een beetje naar de bol gestegen is. Volgens hem weigert hij bijvoorbeeld ook om bij VI Vandaag op de kruk te gaan zitten. “Ik zie hem dan bij Jinek zitten van de week. Dan zit hij aan tafel en vijftig minuten niks gezegd.”

Tot slot: wat vinden de mannen van de huidige serie Khalid & Sophie? Wilfred: “Niet goed. Ik vind dat Sophie het nog wel aardig doet hoor, moet ik zeggen, maar Khalid moet nog altijd een beetje groeien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen