Nathan Moszkowicz overal uitgekotst na onthulling Jaimie Vaes

Nathan Moszkowicz, de manager van Lil Kleine en zoon van Bram Moszkowicz, wordt overal uitgekotst na de onthullingen van Jaimie Vaes. “Hij zette een kwetsbare vrouw onder druk.”

Nathan Moszkowicz, Lil Kleine en Jaimie Vaes © Instagram, NPO

Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, werd vorig jaar na de mishandeling van Jaimie Vaes door de Spaanse politie opgepakt op Ibiza. Jaimie zette haar aangifte uiteindelijk niet door en nam met Jorik een controversieel niets-aan-de-hand-filmpje op. Deze week heeft ze in het programma Khalid & Sophie onthuld hoe dat filmpje tot stand is gekomen.

Carrière redden

Het was volgens Jaimie allemaal onderdeel van crisismanagement door Joriks manager Nathan Moszkowicz, de zoon van de gevallen strafpleiter Bram Moszkowicz. Zijn team schreef de tekst van het filmpje. “Dan krijg je een stukje tekst wat het beste is om te vertellen. Om de schade te beperken”, aldus Jaimie, die toen ook nog onder het management van Nathan viel.

Eigenlijk wilde Jaimie het filmpje niet opnemen, ook uit schaamte naar haar familie en vrienden die wel beter wisten. “Ik stond er niet achter en dat had ik ook al gemeld”, vertelt ze. “Ik heb het toch gedaan, want ik werd voor mijn gevoel een bepaalde richting op gewezen. (…) Er werd gekozen een carrière te redden.”

Schandelijk

Het is buitengewoon schandelijk dat Nathans managementbureau er actief aan meegewerkt heeft om de mishandeling onder de pet te houden ter bescherming van Joriks carrière, vindt RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade.

Aran: “Als je terugkijkt dan ben ik eigenlijk verbaasd dat het management, NAMAN, Nathan Moszkowicz, dit zo lang heeft laten doorsudderen eigenlijk en nooit het belang van Jaimie voorop heeft gesteld. Want dáár gaat het om: de veiligheid van een vrouw, de veiligheid van een kind. Dat is helemaal misgegaan.”

Nathan heeft verkeerde prioriteiten gesteld, vindt Aran. “Dit is crisismanagement geweest en dat is precies hetgeen wat hier compleet mis is gegaan. Het gaat helemaal niet meer over het belang van die relatie, de veiligheid. Ik heb verhalen gehoord dat het daar echt goed mis is gegaan toen en dat je dan een tekstje laat oplezen…”

Verrotte showbizz

Walgelijk, vindt Angela de Jong het. Ze zegt in Jinek: “Ik vond het ook wel een aardig inkijkje geven voor de buitenstaander in hoe verrot de hele media- en showbizzwereld is.”

Ze vindt het goed dat dit zichtbaar wordt voor de massa. “Als je daar langer in rondloopt dan weet je best wel heel veel wat er speelt, maar dat er gewoon een management is dat zegt: ‘De carrière van Lil Kleine, daar draait het om, daar staat iedereen toe in dienst! Je gaat daar zitten en doet het filmpje!’ Dat geeft wel aan hoe die wereld in elkaar zit…”

Hypocriet

Weekend-baas Bart Ettekoven vindt Nathan bovendien hypocriet, zegt hij in Shownieuws. “Ik vind wel serieus dat ze NAMAN flink onder de bus gooit met deze verklaring. Het management heeft dit jarenlang natuurlijk ook gewoon geweten dat het daar hommeles thuis en die hebben dat zo goed en zo kwaad als het ging proberen te managen en proberen te sturen, maar zij zijn hiervan op de hoogte geweest.”

Hij vervolgt: “Dan is het wel frappant, laten we het dan maar zo noemen, dat ze zich in die laatste verklaring – toen Jorik in de cel zat – zich heel erg hebben uitgesproken tegen geweld. Elke vorm van huiselijk geweld keuren zij af. Dan denk ik: waar waren jullie tóen?”

Patriarchaat

Volkskrant-columniste Loes Reijmer vindt het om te kotsen, schrijft ze. “Zo gaat dat dus in het patriarchaat: Namam, het managementbureau van Nathan Moszkowicz, zette een kwetsbare vrouw onder druk om over haar eigen grenzen te gaan voor het oog van de natie, om te liegen, om zichzelf te vernederen, eigenlijk. Alles in dienst van zijn carrière.”

Heeft Nathan hier zelf wat op te zeggen? Shownieuws-presentatrice Evelien de Bruijn: “Daar hebben we overigens nog over gebeld, maar daar wordt niet op gereageerd op dit moment.”

Foto

Nathan en Jorik in lucratievere tijden:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen