Johan Derksen zwaar onder vuur na bizarre bekentenis: ‘Over en uit’

Johan Derksen ligt zwaar onder vuur na zijn bekentenis een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Hij noemt het zelf een ‘jeugdzonde’, tot woede van veel mensen.

Johan Derksen © William Rutten

Er is zeer veel ophef ontstaan over de uitspraken die Johan Derksen gisterenavond heeft gedaan in Vandaag Inside. Hij bekende terloops, en vrij lacherig, dat hij in het verleden een bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een grote kaars. Hij noemt dat zelf een ‘jeugdzonde’, maar de mensen thuis vinden het ronduit misselijkmakend.

‘Johan is over en uit’

Schrijfster Susan Smit is verbijsterd. “Hoe kan een man zich zo veilig voelen om dit verhaal in het openbaar smakelijk op te dissen en daarbij opnieuw de vrouw (die zichzelf zal herkennen) te vernederen? Dat maakt me gek genoeg nog het kwaadst”, twittert ze.

RTL 4-gezicht Nynke de Jong: “Een omhelzing met duizend armen voor de vrouw bij wie Johan Derksen dit destijds heeft gedaan. Wat moet het vreselijk zijn om op nationale tv te zien hoe men lacht om jouw pijn.”

Mediaondernemer Erik de Vlieger denkt dat de carrière van Johan voorbij is. “Johan Derksen is over en uit.”

‘Nooit meer op tv!’

Eveline Bijlsma, de Parijs-correspondent van RTL Nieuws, wil Johan van de buis hebben. “Dit is het einde van Johan Derksen, mag ik hopen. Ik hoef die man nooit meer op tv te zien 🤮🤮🤮”

Robert Jensen heeft zijn buik vol van Johan. Hij twittert temidden van alle ophef: “Vergeet nooit dat Derksen vond dat ongevaccineerden buiten de maatschappij geplaatst moesten worden. WAARDELOZE vent!”

ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers: “Het lachen om Johan Derksen is me even vergaan. Bekent op tv een vorm van verkrachting en vergoelijkt dat, want jaren 60 en 70. Bizar dit…”

‘Hoe kan dit?’

Journalist Ton F. van Dijk, die de aangifte van Shima Kaes tegen Johnny de Mol presenteerde, vindt het verbijsterend dat Talpa niet wil reageren. “Hoe kan het dat een zender dit (nog) toestaat?”

Bladenmaker Rens Muller denkt dat de mannen van VI hun eigen graf gegraven hebben. “Als een nachtkaars uitgaan. Kent u deze uitdrukking?”

Schrijver Roxane van Iperen wijst ook op de andere mannen van VI. “Dit gaat niet over Derksen. De man biecht lachend een gruweldaad tegen een vrouw op (waar of niet waar), ervan uitgaand dat collega’s, werkgever, vrienden en kijkers hem er niet genadeloos voor afstraffen. Dit gaat over de omstanders.”

Hofleverancier

Stefan de Vries raadt RTL ernstig af om nog met Talpa te fuseren. Hij twittert: “Vandaag Inside is een productie van Talpa Network, uw hofleverancier voor grensoverschrijdend gedrag. Of zoals topman John de Mol zou zeggen: ‘Ik hoop dat het voor die mensen geen grote impact heeft op hun leven. Dat ze het een plek kunnen geven.'”

Advocaat Wil Eikelboom: “Dit is een misdrijf en het is niet verjaard.”

Volkskrant-columniste Nadia Ezzeroili: “OM, doe jullie werk.”

Volgens advocaat Richard Korver is het wél verjaard, omdat de regelgeving over zaken die verjaren pas in 2013 werd gewijzigd. “De aanpassing van de verjaring kent geen terugwerkende kracht helaas.”

Het nieuws over Johan bekentenis heeft inmiddels zelfs de NOS gehaald. Andere media die erover berichten zijn onder meer het AD en NU.nl.

Fragment

Het gewraakte fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen