Johan Derksen weigert excuses, Talpa is ‘enorm geschrokken’

Johan Derksen weigert zijn excuses aan te bieden na zijn bekentenis op livetelevisie dat hij een bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een grote kaars. “Ik trek er geen woord van terug.”

John de Mol en Johan Derksen © William Rutten, VI Vandaag

De bekentenis van Johan Derksen dat hij in het verleden een bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een grote kaars leidt tot enorm veel ophef. Veel mensen walgen van de uitspraken en vinden dat de voetbalkenner van de buis gehaald moet worden. Zelf haalt hij zijn schouders op voor de kritiek.

Johan weigert excuses

Johan laat aan het AD weten dat hij weigert excuses te maken. “Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen.”

Hoewel het Koningsdag is, is zijn talkshow Vandaag Inside vanavond gewoon op zender. Hij zal daarin terugkomen op wat er die avond precies gebeurde, maar daar blijft het voor hem bij. “Vanavond zullen alle talkshows wel rijkelijk gevuld zijn met vinnige dames die er wat van vinden.”

Talpa reageert

Het Talpa Network van John de Mol geeft een korte reactie op de uitspraken van Johan. “We zijn enorm geschrokken van de uitlatingen van Johan Derksen. Dit is een ernstige zaak waar we zorgvuldig naar gaan kijken. We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan.”

De bekende advocaat Richard Korver vindt dat John aan zet is, twittert hij. “Het totale gebrek aan moraliteit en fatsoen zou wat mij betreft echt wel tot een stevige reactie behoren te leiden. Hier hoeft geen vrouw melding voor te doen. Toch John?”

Journalist Ton F. van Dijk: “Precies: John de Mol zelf moet hier op reageren. Loket of geen loket.”

Angela de Jong

Angela de Jong, vaste gast in Vandaag Inside, lijkt af te haken bij het programma. “Het zal om de boel te sussen wel weer afgedaan worden als een grap. Dat is het meest makkelijk natuurlijk. Satire, weet je wel. Neemt niet weg dat het walgelijk was”, schrijft ze in haar AD-column.

Ze lijkt haar respect voor Johan behoorlijk verloren te zijn. “Ik had nooit gedacht dat Johan Derksen zó diep kon zinken.”

Zwarte dag

WNL-baas Bert Huisjes spreekt van een ‘zwarte dag’ voor Talpa. Hij denkt dat Johan per direct van de buis gehaald moet worden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen weigert excuses. Vindt u dat BN'ers als Angela de Jong en Paul de Leeuw nog moeten aanschuiven in VI?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen