Henny Huisman: ‘Britt Dekker voegt niet veel toe op televisie’

Henny Huisman is weer eens aan het BN’er-bashen. Dit keer is Britt Dekker de klos. “Maar ik heb niets tegen haar”, aldus de voormalig tv-ster, die zijn gunfactor in de uitverkoop heeft gezet.

Britt Dekker en Henny Huisman © NPO

Voor de showmedia is het een zegen dat Henny Huisman zijn tv-collega’s stuk voor stuk aan het afbranden is, maar voor iemand die graag continu op een schild gehesen wil worden, is dit allemaal niet zo handig. Met het bashen van een BN’er is hij weliswaar weer even een dagje in de media, maar de prijs die hij moet betalen is hoog: zijn waardigheid.

‘Britt voegt niets toe’

Dit keer is Britt Dekker de klos. Hij vindt haar namelijk helemaal niet geschikt voor het presenteren van groot studio-amusement, zoals laatst We Want More. Dat SBS 6-programma presenteerde ze samen met Wendy van Dijk.

Henny in weekblad Weekend: “Bij het programma We Want More is Wendy een vakvrouw, en in mijn ogen voegt het niet veel toe dat Britt er naast staat. Als zij er is om de kandidaten gerust te stellen is dat niet gelukt. Britt is zélf nog zenuwachtiger dan de talenten. Dan heeft het geen zin. Wendy kan het programma met het grootste gemak alleen doen.”

‘Leuk voor paarden-tv’

Je moet Britt volgens Henny niet zo overschatten. “Zij is voor een paardenprogramma leuk. Het is een paardenmeisje. En dat is prima, hartstikke leuke meid. Ik heb niks tegen haar, maar een paardenprogramma presenteren is natuurlijk iets heel anders dan bijvoorbeeld het Gouden Televizier-Ring Gala.”

Eerder vormde Britt ook een duo met Martien Meiland. Wat vindt hij daarvan? Ook ongeschikt. “In Chateau Meiland is hij een hartstikke leuke figuur, en ik vind hem samen met Britt erg leuk bij Wie Van De Drie. Het is een sort cultfiguur, een beetje een relnicht, heel leuk. Als typetje in zijn serie is hij geweldig, maar als presentator vind ik hem minder geschikt.”

Lees ook

Henny Huisman trekt keutel in: ‘Het zijn allemaal roddels!’ (gisteren)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u team-Henny of team-Britt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen