Jan Slagter sneert naar Eva Jinek: ‘Maar waar baseert hij zich op?’

Jan Slagter stelt dat Eva Jinek te veel buigt voor de wensen van de zenderleiding van RTL 4. Volgens de baas van Omroep MAX zijn veel onderwerpen in haar talkshow namelijk ‘moetjes’.

Jan Slagter en Eva Jinek © NPO, MAX

Veel actuele programma’s op televisie fungeren ook als reclamezuil voor de zender waarop ze worden uitgezonden. Denk bijvoorbeeld aan Shownieuws dat wekenlang probeerde om de kijker warm te maken voor Million Dollar Island, dat vervolgens een kijkcijferflop bleek. Of RTL Boulevard, dat continu allerlei RTL-programma’s voor- en nabeschouwt.

Eva’s moetjes

Presentatoren van talkshows hebben echter ook vaak genoeg collega’s aan tafel die een programma te promoten hebben. Jan Slagter, wiens Omroep MAX participeert in de dagelijkse NPO 1-talkshow Op1, wijst met een beschuldigende vinger naar het programma van Eva Jinek.

Jan vertelt in het FD: “Ik vind Op1 onderscheidend en veel journalistieker dan de rest. De komst van Sven Kockelmann versterkt het nog eens. Eva Jinek heeft de mix Frans Bauer naast Mark Rutte. Dat zul je bij ons minder zien. En zij heeft meer ‘moetjes’: nieuwe RTL-programma’s die gepromoot moeten worden.”

Kritiek op Jan

RTL Nieuws-presentator Peter van Zadelhoff vindt dit een heel vreemde uitspraak van Jan. “Wel benieuwd op welke cijfers Jan Slagter zich baseert”, twittert hij.

Peter wijst daarbij op het Telegraaf-artikel ‘Op1 blijkt groot succes als NPO-reclamezuil’ uit maart 2020, waarin gesteld werd dat Op1 vier keer vaker programma’s van de eigen zendergroep promoot dan Jinek. “Saillant genoeg is het juist RTL dat de reputatie heeft om zijn praatprogramma’s als promotiekanaal in te zetten”, stond toen in de krant.

De tweet van Peter wordt geliket door onder meer RTL-collega’s Koen de Regt en Roland Kooman.

Tweet

De tweet van Peter:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Met de kennis van nu: waarom denkt u dat Eva Jinek overstapte naar RTL 4?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen