Gordon Gaat Trouwen-ster krijgt toch geen eigen programma

Rogier van der Linden, die bijna de echtgenoot van Gordon werd in het programma Gordon Gaat Trouwen, krijgt toch geen eigen show op televisie. “Ik ben er niet meer actief achter aangegaan.”

Gordon en Rogier van der Linden © RTL

De Leidse horeca-ondernemer Rogier van der Linden verklapte in december 2017, toen hij samen met Gordon in RTL Late Night zat, dat hij een soortgelijk programma als Gordon Gaat Trouwen zou krijgen. “Er zijn een paar partijen die mij benaderd hebben of ik iets voor televisie wil doen.”

Erland weg

Rogier was een paar weken lang niet uit de media weg te slaan. Hij riep op een gegeven moment dat ze in België ook fan van hem zijn. Uiteraard was Rogier in no time alweer compleet in de vergetelheid geraakt. Toch riep hij een halfjaar later dat RTL en SBS om hem zouden strijden. “Ik krijg heel veel aanbiedingen, onder meer van RTL en SBS.”

Na vier jaar kunnen we toch wel concluderen dat het allemaal gebakken lucht was. “Ik ben destijds voor een nieuw programma in gesprek geweest met Erland Galjaard, die toen nog de programmadirecteur van RTL Nederland was”, vertelt hij nu in de Party. “Hij had interesse, maar uiteindelijk is hij net als Gordon voor SBS 6 gaan werken.”

Dood spoor

Het is daardoor op een dood spoor terechtgekomen, aldus Rogier. “Zelf was ik rond die tijd met een tweede kind bezig en dat had voor mij voorrang. Ik ben dus niet meer actief achter die tv-plannen aangegaan.”

Wat wilde RTL 4 dan met hem? “Ze wilden een vervolg op Gordon Gaat Trouwen, maar dan met mij als hoofdpersoon. Ik zou de man zijn die een partner ging zoeken. Wat RTL 4 ook interessant vond, was mijn gezinssituatie als homoman met kinderen. En zo zijn er heel veel families in Nederland die afwijken van de norm.”

Gordon

Heeft Rogier nog wel eens contact met Gordon? “Laatst was hij vier dagen in Nederland. Ik zou naar zijn nieuwe huis in Amsterdam komen kijken, maar ik had corona. Ik ben nu eindelijk hersteld. Maar als Gordon in Nederland is, dan spreken we af.”

En met Manuel, de Italiaanse steward met wij in de finale stond? “Met hem heb ik slechts heel af en toe contact. Via Facebook of Instagram, maar ook af en toe een berichtje via WhatsApp.”

Fragment

Rogier destijds met Gordon in RTL Late Night:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u deze Rogier geschikt voor een eigen programma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen