Angela de Jong twijfelt sterk over zonnepanelen: ‘Staat niet mooi’

Angela de Jong twijfelt sterk of ze wel zonnepanelen op haar dak wil hebben. Ze heeft daar discussies over met haar man. “Ze moeten op de voorkant van het huis… Dat vind ik toch niet heel erg mooi.”

Angela de Jong en Harm Edens © RTL

Harm Edens zat gisteren aan de talkshowtafel van Eva Jinek om de noodklok te luiden over de klimaatverandering. “Ik heb wel eens een discussie met de buren, die er lustig op los vliegen. Dat zijn niet heel leuke gesprekken; het zijn wel heel leuke buren. Ik heb zelf besloten dat ik niet meer ga vliegen”, aldus de presentator.

Roomser dan paus

Wat doet Angela de Jong precies voor het klimaat? “Nou ja, de gewone dingen. We scheiden ons afval, maar we wonen in Rotterdam en daar wordt plastic al niet eens apart ingezameld.”

Daarop zegt Harm: “Jij zit de hele week tv te kijken. Jij kan gewoon in een elektrische deken zitten en je verwarming op nul zetten. Dat kan je doen, Angela de Jong.”

Angela: “Dat kan ik doen, maar dat doe ik niet helemaal. Ja, weet je, ik ga hier niet roomser zijn dan de paus. Wij kunnen echt veel meer doen dan wat we doen.”

Zonnepanelen

Dan onthult Angela dat ze in een echtelijke discussie is beland over de plaatsing van zonnepanelen. “We hebben al heel lang een discussie over of we wel of niet zonnepanelen op ons dak willen, maar ze moeten op de voorkant van het huis… Dat vind ik toch niet heel erg mooi.”

Oud-Lama Ruben van der Meer daarop: “Ik zou dan toch willen vragen: kijk nog eens één keer naar die mooie rode dakpannen en denk van: ah joh, fuck it, zonnepanelen erop! Het leven wordt er niet echt slechter op.”

Brand

Angela maakt zich echter ook zorgen over de brandveiligheid. “Dan lees je het krantje van Eigen Huis en (…) daar staat dan weer een heel artikel in dat het brand kan veroorzaken.”

Volgens Harm is daar bij zonnepanelen voor thuis geen sprake van. Toch lijkt Angela niet overtuigd. Ze denkt wel na over een alternatieve oplossing. “Het lijkt mij zo handig als je gewoon… Wij wonen vlakbij een bedrijventerrein. Als je daar een stuk dak kan leasen of huren en daar je zonnepanelen plaatst…”

Aardbeien

Harm is een van de fanatiekste BN’ers op het gebied van klimaat. Zo gaf hij eerder al aan zich dood te ergeren aan mensen die aardbeien kopen buiten het seizoen om of mensen die tonijn eten. “Ik voer in mijn vriendenkring best wel heel nare gesprekken. Ontplof dan ook, ik kan er niets aan doen.”

Bovendien spreekt Harm collega-BN’ers aan op hun gedrag. “Ik hoorde Tim den Besten zeggen: ik heb geen kinderen en ik eet geen vlees. Dus dan mag ik wel drie keer per jaar naar Thailand vliegen. Nou, nee! Want dan doe je alles wat je goed doet weer teniet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u Angela de Jong?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen