Harm Edens walgt van mensen die aardbeien kopen in november

Harm Edens ergert zich dood aan mensen die aardbeien kopen in november of tonijn eten. Het is allemaal verschrikkelijk milieubelastend, briest de Dit Was Het Nieuws-ster in VARAgids.

Harm Edens © AvroTros

Het is voor Harm Edens belangrijk om nooit meer te vliegen. Daar heeft hij bijvoorbeeld zijn geliefde citytrips naar New York voor opgegeven. Maar de presentator doet nog veel meer voor het milieu. Zoals? “Met de seizoenen mee eten, al jaren. Geen mango of aardbeien kopen in november.”

Harm Edens ontploft

Mensen moeten eens letten op wat ze eten, briest Harm. “Ik ben iemand met wie je niet uit eten wilt. Want ik roep gewoon in het restaurant naar mijn tafelgenoot: ga je nou echt tonijn zitten eten? Dit kan niet! Het is dan zogenaamd geen bedreigde soort meer, maar dat is pure flauwekul.”

Je moet volgens de NPO 1-ster echt een stuk bewuster in het leven staan en daar hoort dus ook geen tonijn eten bij. “Die worden met megatonnen uit zee gezogen en zijn binnen drie minuten in mootjes ingevroren in een blikje. Ik voer in mijn vriendenkring best wel heel nare gesprekken. Ontplof dan ook, ik kan er niets aan doen.”

Geen tulpen in december

Wat kan volgens Harm nog meer niet? “Ik koop ook geen tulpen in december, let op met de aanschaf van mijn ­kleding. Als ik al wat koop dan moet het uit de duurzame hoek komen. En ik ga in discussie met verkopers en producenten. Ik eet ook veel minder vlees dan vroeger.”

Oei, dus nog wel een béétje vlees. Belachelijk! “Soms ben ik dagen achter elkaar zo met duurzaamheid bezig dat andere Harm (zijn partner, red.) zegt: en nu gaan we iets totaal klimaatonvriendelijks doen. En dan heeft hij een entrecote gekocht. Wel biologisch en stressvrij geslacht natuurlijk.”

Boos op Maggi

Harm bemoeit zich echt overal mee. “Jaren terug sprak ik reclames in van Maggi en vroeg me af: waarom doe ik dat? Ik vind het niet te vreten zo zout en het is ongezond.”

En toen? “Ik zei toen: ik wil best inspreken wanneer jullie het zoutgehalte verlagen. Dat gebeurde, hoewel ze dat misschien wel langer van plan waren”, besluit hij in de VARAgids.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kotst u ook op mensen die tonijn eten en aardbeien kopen in november?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen