Danny de Munk ondanks alles vrolijk op podium: ‘Wereld steeds gekker’

Danny de Munk stond zaterdagavond, ondanks de heftige beschuldigingen aan zijn adres, vrolijk en blijmoedig op het podium. “Tegenwoordig wordt de wereld steeds gekker”, aldus de zanger.

Danny de Munk © RTL

Het is een prestatie van formaat: het evenement Nacht van MSV’71 in Maassluis had niet alleen Danny de Munk in de line-up, maar ook twee andere BN’ers die onder het vuur liggen van juicekanalen: Charly Luske en Samantha Steenwijk. De beschuldigingen aan het adres van Danny zijn het heftigst; bij RoddelPraat viel zelfs het woord ‘verkrachting’.

Wereld steeds gekker

Toch stond Danny vrolijk en blijmoedig op het podium. Een fragment werd gisteren uitgezonden in Shownieuws. “Dames en heren, veertig jaar geleden – ik vergeet het nooit meer, in 1982 – maakte ik de film Ciske de Rat. Die jaren 80 koester ik, want tegenwoordig wordt de wereld steeds gekker”, sprak hij.

“Het valt bijna niet meer bij te benen, maar blijf altijd bij jezelf, wat ze ook zeggen. Niets is altijd de waarheid. Daar bedoel ik mee: ik neem jullie mee naar de jaren 80. Zingen jullie mee? Dan voel ik me niet verdomd alleen?”

Wat zegt Yvonne?

Wat zegt Yvonne Coldeweijer ervan? Zij heeft de geruchten over Danny de wereld ingeslingerd. “Danny begon zijn optreden met: ‘Geloof nooit wat influencers zeggen, we gaan er een gezellige avond van maken, let’s gooo.’ 🤣”

Onzin, zegt Privé-baas Evert Santegoeds. “Er werd ook nog gezegd dat hij uitgehaald zou hebben naar die kanalen die dat nieuws de wereld ingeslingerd hebben. Nou, onze verslaggever was daarbij en die heeft daarvan niets kunnen horen in elk geval, dus dat verhaal moet ik naar het rijk der fabelen verwijzen. Verder blijft die man moedig overeind moet ik zeggen.”

Niet gecanceld

Evert vindt het mooi om te zien dat Danny nog steeds overal welkom is. “Ik hoor van hem ook nog niet dat hij gecanceld wordt of niet meer welkom zou zijn in de steden. Danny doet het op zich wel goed, vind ik.”

Danny sloot zijn optreden af met het liedje Laat Ze Lekker Lullen. Was dat stiekem een statementje? “We moeten niet dubbelzinnig gaan denken”, reageert de zanger in het AD. “Ik heb een statement afgegeven. Eerlijk en puurder kan het niet zijn.”

Charly weg

Overigens stond Charly uiteindelijk niet op het podium. Er was volgens de zanger een technisch mankement. “Daardoor kunnen mijn muzikanten niet spelen. Zonder hen kan ik ook niet optreden. Echt heel jammer.”

Wat voor mankement het was? Yvonne: “Volgens spionnen werkte Charly z’n USB-stick niet op de apparatuur van Maassluis. Daarom is hij weer weggegaan. Ik zou nu een flauwe grap kunnen maken over Charly en ’n USB-stick 🤣 maar zo ben ik niet, dat weet je.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen