Yvonne Coldeweijer maakt RVD woest met foto’s party-Amalia

Yvonne Coldeweijer maakt de RVD woest met het plaatsen van een aantal feestelijke Amalia-foto’s. Het legertje persvoorlichters van het koninklijk huis heeft haar verzocht dat niet meer te doen.

Prinses Amalia en Yvonne Coldeweijer © RVD, YouTube

Zelfs prinses Amalia ontkomt niet aan de juicekanalen. Een maand geleden zorgde Yvonne Coldeweijer voor groot nieuws door een foto van de prinses op krukken te publiceren. Het hield de gemoederen behoorlijk bezig en royaltyfan Sandra Schuurhof gaf aan eigenlijk niet te snappen waarom de reguliere media de foto niet durfden te publiceren.

Drinkende Amalia

Na de enorme Privé-blunder van deze week – het tijdschrift heeft paginagroot de verkeerde Amalia op de cover staan – heeft Yvonne als plaagstoot wat foto’s van de échte Amalia in Lech gepubliceerd. Ze is tijdens de recente vakantie van de royals behoorlijk losgegaan in deze Oostenrijkse wintersportplaats.

Amalia is door de spionnen van Yvonne dermate vaak drinkend gefotografeerd, dat de juicekoningin de prinses nu ‘Spritzes’ noemt. In haar besloten Telegram-groep deelt Yvonne zelfs een foto waar Amalia én zusje Alexia op staan. Ze verzoekt haar abonnees dit niet door te sturen.

RVD boos

Yvonne wordt nu op de vingers getikt door de Rijksvoorlichtingsdienst. Die hanteert een mediacode die media verbiedt om zomaar foto’s van de Oranjes te publiceren. Ze schrijft: “OMG GOALS. Heb een brief ontvangen van de RVD. Of ik geen privéfoto’s meer van onze Spritzes wil posten. Want dat mag niet. Want die regel hebben ze zelf ingevoerd.”

Ze vervolgt: “Ik heb geantwoord dat ik dat niet kan beloven. Ons Amaal is namelijk echt in een mood. 😂🍹.”

Alexander Klöpping

Alexander Klöpping vindt het spannend worden:

https://twitter.com/AlexanderNL/status/1504779861122035724

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yvonne Coldeweijer lacht om de mediacode. Tijd dat het koningshuis zijn persprivileges verliest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen