Arjen Lubach haalt uit naar VI-mannen: ‘Rijke voetbalboomers’

Arjen Lubach vindt het verwerpelijk dat de mannen van Vandaag Inside aan de lopende band reclame maken voor gokken via TOTO. “Dit zijn dus een paar stinkend rijke voetbalboomers.”

Johan Derksen en Arjen Lubach © SBS, NPO

Het kabinet wil gokreclames verder aan banden leggen en rolmodellen als (ex-)voetballers weren uit deze uitingen. Arjen Lubach vindt dat een goede zaak, omdat gokken bij veel mensen leidt tot verslaving met eindeloze armoede als gevolg. Toch werken veel BN’ers mee aan gokreclames om op die manier hun zakken te vullen.

Voetbalboomers

Arjen wijst erop dat gokreclame niet alleen in de reclameblokken zit. “Je vindt ze trouwens ook buiten het reclameblok. Ze zitten gewoon live op televisie te gokken”, zegt hij.

Er verschijnt vervolgens een fragment waarop de mannen van Vandaag Inside gokken via TOTO aanprijzen. Dat doen ze in elke uitzending. Arjen: “Dit zijn dus een paar stinkend rijke voetbalboomers die door een staatsbedrijf worden betaald om reclame te maken voor gokken. Waarom kappen we niet gewoon helemaal met die kutreclames?”

Plofkop

Om VI-ster Johan Derksen een hak te zetten, liet Arjen vervolgens een foto zien van hoe Johan er 200 kilo geleden uitzag, namelijk met een behoorlijke plofkop en een sigaar in zijn mond.

Arjen: “Vroeger zat Johan Derksen tijdens de uitzending te roken en straks zeggen we: ‘Weet je nog, vroeger zat Johan Derksen tijdens de uitzending te gokken. Dat kun je je echt niet meer voorstellen!’”

Johan reageert

Vandaag Inside was nog op zender toen Arjen bij de concurrent aan het grappen was. Wilfred Genee: “Johan, je werd net belachelijk gemaakt door Arjen Lubach over de Toto. Dat is serieus waar.”

Johan: “Heb jij voor mij het nummer van dat echtpaar (Knoops, red.)?”

Wilfred: “Ze hadden zelfs een shot van jou gemaakt met die kroon van Koning Toto op. Dat je jezelf belachelijk had gemaakt. Eerst lieten ze een foto van jou zien toen je nog 200 kilo was met een sigaar, dat je toen een heel goed rolmodel was en dat je nu ook weer een heel goed rolmodel bent met je Koning Toto. Ik zou er een zaak van maken!”

Johan: “Ja, maar luister, het respect is helemaal weg uit dit land. Het icoon van de Nederlandse televisie wordt belachelijk gemaakt door een of andere blaag.”

Hypocriet

Een beetje hypocriet is het natuurlijk wel van Johan. Hij haalde deze week nog keihard uit naar de Meilandjes omdat ze entertainment maken van armoede, maar hij vindt het kennelijk niet erg om met zijn gokreclames mensen de armoede in te duwen. Net als collega Hélène Hendriks overigens.

Johan kritisch: “Armoede in Nederland wordt door de commerciële tv als amusement verpakt uitgezonden. (…) Ik vind het allemaal een beetje klef als de ellende van iemand anders en de tekortkomingen van iemand anders uitvergroot worden en omgebouwd worden tot amusement. Daar ben ik tegen.”

Fragment

Het fragment uit de show van Arjen Lubach:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de gokreclame in Vandaag Inside ongemakkelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen